Svaigēdāju konditoreja bieži vien ir labākā izvēle alerģiskiem cilvēkiem. Turklāt šīs kūkas ir pat veselīgas!

Svaigēdāju siera kūka - ar ogām un riekstiem, bez miltiem un piena 11

Garšīgi
2016. gada 27. maijā 10:37 2016. gada 27. maijā 10:37
Šī ir viena no kūkām, par kurām var teikt - ļoti droša. Jo atļauta arī bērniem, kuri nedrīkst ēst glutēnu saturošus ēdienus un piena produktus. Turklāt kūka ir piemērota arī vegāniem. Ar norādīto sastāvdaļu daudzumu pietiks 8 porcijām.

Sastāvdaļas kūkas pamatnei:

Uz vienu kūku nepieciešamas 100 – 150 g dateles un viena paciņa mandeļu.

Gatavošana: Sablenderē dateles kopā ar lobītam mandelēm. Kad iegūta gandrīz viendabīga masa, to izklāj kūkas formas dibenā un liek saldētavā.

Sastāvdaļas kūkas virsējai kārtai:

    300g Indijas rieksti,

    dateļu, kļavu vai agaves sīrups,

    svaigas vai saldētas ogas.

Gatavošana:

150 g pāris stundas ūdenī mērcētus Indijas riekstus sablendē kopā ar dateļu, kļavu vai agaves sīrupu. Var pievienot arī tējkaroti kokosriekstu sviesta. Blendē līdz veidojas viendabīga masa. To lej virsū kūkas pamatnei.

Sablenderē vēl vienu porciju riekstu, kam pievieno svaigas vai atsaldētas ogas. Kad izveidojas viendabīga masa, to lej virsū pirmajai riekstu masas kārtai. Kūku liek uz nakti saldētavā. Pirms pasniegšanas izņem no saldētavas un patur ledusskapī. Kūku rotā ar ziediem un ogām!

Mammamuntetiem.lv / Foto: Shutterstock

Citi šobrīd lasa

Porziņģi aizstāv NBA leģenda Šakils O’Nīls: “Nomainiet visus citus. Tikai ne viņu!” 2
Kad puisim aizliedza birojā nākt šortos, viņš uzvilka kleitu 5
Kā skaļi virsraksti ķer slinkus lasītājus 3
Skatīt visus komentārus