Vērtīgi padomi tiem, kuri prāto par blendera iegādi
Neatkarīgi no tā, cik bieži izmantosi blenderi, novērtē, vai noskatītajam modelim ir gana ērti slēdži.
Noderīgi ikdienā
2016. gada 4. jūnijs, 11:33

Vērtīgi padomi tiem, kuri prāto par blendera iegādi

Jauns.lv

Zaļumi, dārzeņi, pirmās zemenes un drīz arī citas ogas - spēj tik izdomāt, kā šo visu gardāk un veselīgāk pagatavot. Ja ar ēdienu gatavošanu un dažādu garšu izmēģināšanu esi uz "tu", bez blendera virtuvē neiztikt nu nekādi. Kādu labāk izvēlēties tieši tavām vajadzībām, palīdzēs saprast žurnāls "100 Labi Padomi".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ja lietosi reti vai virtuvē ir maz vietas

 #  Varbūt izvēlies rokas blenderi? Karstu ēdienu smalcināšanai, maisīšanai vai putošanai var lietot blenderi ar metāla kāju, tāds būs arī izturīgāks. Turklāt ierīci vieglāk mazgāt, un atšķirībā no plastmasas tā nenokrāsosies burkānu un ķirbju krāsā. Labi, ja ir maināmi uzgaļi mīklai, gaļai, ledum, putošanai. Bieži komplektā ir arī nelieli smalcinātāji, kas noderīgi visdažādāko produktu sakapāšanai.

 #   Ar rokas blenderi var blendēt produktus ne vien oriģinālajā traukā, bet jebkurā bļodā un katlā, pat nenoņemot no plīts (ja tikai ir metāla kāja un uzgalis).

  #  Bet kokteiļu gatavošanai rokas blenderis var nebūt īstais instruments, jo masa var neizdoties tik krēmīga, kā vēlētos.

Ja lietosi bieži un daudz

#  Iespējams, tev labāk derētu blenderis ar statīvu. Tas ir līdzīgs virtuves kombainam – ar pamatni, vienu vai vairākiem traukiem un uzgaļiem. Komplektācijā parasti ir dažādi nazīši, slotiņas, mērtrauki, tam ir arī vairāki ātrumi. Galda blenderim vēlams izbrīvēt vietu uz virtuves virsmas.

 #  Labāk izvēlēties galda blenderi ar izturīgu polikarbonāta vai rūdīta stikla trauku. Ja vākam ir atvere, pa to darba gaitā varēsi ērti pievienot ēdienam sastāvdaļas.

Praktiski ieteikumi

  # Neatkarīgi no tā, cik bieži izmantosi blenderi, novērtē, vai noskatītajam modelim ir gana ērti slēdži. Nebūs parocīgi strādāt, ja slēdzis jātur ieslēgts ar pirkstu, līdz smalcināmie dārzeņi ieguvuši īsto konsistenci. Lietošanas ērtums ir svarīgāks, piemēram, par to, cik ātrumu ir paredzēts smalcināšanai.

  #  Pievērs uzmanību blendera rokturim – vai tas neslīdēs no rokām. Atsevišķiem modeļiem rokturi ir ar gumijas pārklājumu, kas neslīd.

  #  Putotājam ieteicams robots uzgalis, lai, darbinot ierīci, izvairītos no šļakatām.

  #  Optimālais jaudas intervāls ir no 300 līdz 700 W.

  #  Vēlams, lai būtu pulsāra poga, ko lietosi, maisot ēdienu, piemēram, tortes biskvīta mīklā iemaisot miltus, lai produkti neiet pāri trauka malām.

Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock