Akcijā "Dabai labi, labi jums" biroju darbiniekus aicina šķirot baterijas
Šobrīd vairāk nekā 300 uzņēmumi izmanto iespēju šķirot baterijas birojā.
Viena Vide Visiem
2016. gada 8. jūnijs, 14:07

Akcijā "Dabai labi, labi jums" biroju darbiniekus aicina šķirot baterijas

Jauns.lv

Jau piekto gadu AS ”Latvijas Zaļais punkts” un biroja preču piegādātājs SIA „Officeday Latvia” aicina biroju darbiniekus aktīvi iesaistīties izlietoto bateriju savākšanas akcijā “Dabai labi, labi jums”, tā pievēršot uzmanību bateriju radītajam kaitējumam. Akcija norisināsies jau no 8.jūnija un ilgs līdz 28.oktobrim.

„Jau šobrīd vairāk nekā 300 uzņēmumi izmanto iespēju šķirot baterijas birojā un, jāatzīst, šie ir uzņēmumi, kuru darbiniekiem rūp gan sava, gan citu dzīves kvalitāte un tīra vide. Baterijas ir praktiskas un noderīgas – bez tām nav iedomājamas daudzas ikdienā nepieciešamas lietas - TV pultis, lukturīši, rotaļlietas, kalkulatori, u.c., taču tās satur videi un cilvēku veselībai bīstamas vielas, tāpēc baterijas ir atbilstoši jāuzglabā, jāsargā no bērniem, un pēc izlietošanas tās nedrīkst izmest kopā ar sadzīves atkritumiem,“ uzsver AS „Latvijas Zaļais punkts” direktors Kaspars Zakulis.

SIA „Officeday Latvia” mārketinga direktore Baltijas valstīs Ieva Ostrovska: „Prieks, ka katru gadu birojos savākto bateriju apjoms dubultojas, ja pirms diviem gadiem akcijā visi kopā savācām vairāk nekā 600 kilogramus izlietoto bateriju, tad pagājušo gadu tie jau bija 1300 kilogrami, kas ir vērā ņemams apjoms. Vēlamies pateikt paldies ikvienam uzņēmumam, kas jau šobrīd ir iesaistījušies izlietoto bateriju vākšanā, izmantojot speciāli šim nolūkam sagatavotos bezmaksas spainīšus un ceram, ka arī šogad mums izdosies dubultot savākto bateriju apjomu jau virs 2500 kilogramiem. Es ticu, ka visi kopā mēs spējam paveikt lielas lietas. Aicinām arī šogad aktīvi iesaistīties izlietoto bateriju vākšanas akcijā! Aktīvākajiem un čaklākajiem uzņēmumiem būs iespēja saņemt vērtīgas balvas.”

Uzņēmumi, kuri no 8.jūnija līdz 25.jūlijam SIA „Officeday Latvia” nodos pilnu spainīti ar baterijām, piedalīsies izlozē par ielūgumu 10 personām uz mūzikas festivālu „Laba Daba”, kas tiks izlozēti 29.jūlijā.

Savukārt visu akcijas laiku - līdz 24.oktobrim starp visiem uzņēmumiem, kas šķiros baterijas birojā un būs nodevuši vismaz vienu piepildītu bateriju spainīti, tiks izlozēts viens darba kolektīvs, kas saņems dāvanu karti kopīgai aktīvajai atpūtai parkā „Rāmkalni” 250 eiro vērtībā. Dāvanu kartes izloze notiks 28.oktobrī.

Visi uzņēmumi, kas piedalīsies akcijā, apmaiņā pret katru piepildīto bateriju spainīti iegūs akcijas uzlīmi, sakrājot trīs uzlīmes, uzņēmums saņems dāvanu grozu – “Löfbergs ICE coffee” un “Löfbergs ICE tea” komplektu no kafijas ražotāja “Löfbergs” un 12 bateriju komplektu no “Duracell”, kā arī īpašas balvas no SIA „Officeday Latvia” un AS „Latvijas Zaļais punkts”.

Lai piedalītos akcijā un sāktu šķirot baterijas birojā, uzņēmumi aicināti pieteikties mājaslapā www.officeday.lv, vai zvanot pa tālr.67808100 vai 67032220. Bateriju spainīša piegādi un piepildīto spainīšu nomaiņu visā Latvijā nodrošina SIA „Officeday Latvia”.  

Plašāk par akciju un tās noteikumiem www.officeday.lv un www.zalais.lv.

Baterijas satur videi un cilvēka veselībai kaitīgas vielas: mangāna dioksīdu, cinku, kadmiju, svinu, dzīvsudrabu, niķeli, alvu, antimonu, bismutu, kobaltu, arsēnu, selēnu, varu, hromu, kā arī dažādas skābes un sārmus. Nonākot ūdenī, bateriju korpuss īsā laikā sarūsē, čaulītes atveras un kaitīgās vielas nonāk augsnē un ūdeņos, tālāk tās uzņem augi, dzīvnieki un cilvēki. Cilvēks ar ūdeni un augu, un dzīvnieku valsts produktiem tādējādi var uzņemt smagos metālus, toksiskās vielas, kas, uzkrājoties organismā, var veicināt dažādas saslimšanas.  


Regīna Zommere/Publicitātes foto