Gaisīgais debesmannas mākonītis jau no bērnu dienām saistās ar īstu svētlaimi. Labu ēstgribu!

Zemeņu debesmanna ar aukstu pienu - garšos gluži kā bērnībā 8

Garšīgi
2016. gada 15. jūnijā 12:19 2016. gada 15. jūnijā 12:19
Kurš gan nezina uzpūteni, kas bērnībā tik daudz ēsts. Gatavoja mamma, ome, kaimiņiene, krustmāte. Katra nedaudz pa savam, bet visas tomēr līdzīgi. Sezonā – ar svaigām ogām, ziemā – ar ievārījumu. Un kā mēs, bērni, gaidījām, kad šķīvī ieliks lielo karoti „debesu” un pielies auksto pienu, lai pēc tam ienirtu tajā mākonī ar karoti un sajustos tik svētlaimīgi. Nekas nav mainījies, un man vēl šodien ir tās pašas sajūtas, kad ēdu uzpūteni, jo tas ir tik, tik bērnišķīgi un garšīgi.

Sastāvdaļas:

•    400 ml ūdens

•    300 g svaigu zemeņu

•    80 g cukura (ja patīk saldāks, var likt 120 g)

•    70 g mannas

Pagatavošana:

1.    Katliņā liec zemenes, cukuru un ielej ūdeni. Liec vārīties. Kad nedaudz pavārījies, zemenes nedaudz saspied, lai izdalās sula. Vāri, līdz cukurs izkusis, kādas 4 minūtes.

2.    Maisot pievieno mannu un nedaudz pavāri, līdz tā uzbriest. Masai jābūt vidēji stingrai. Ļauj masai atdzist.

3.    Pēc kādām 10 minūtēm puto ar mikseri masu, līdz tā palielinās apjomā 2–3 reizes un kļūst gaišāka. Ja vēlies, pasniedz uzreiz. Ja vēlies aukstu, liec atdzesēties un pasniedz tad.


Recepte: Signe Meirāne /

cetrassezonas.lv / Publicitātes foto

Citi šobrīd lasa

Būt otrajai sievai. Tas nav tik vienkārši, kā izskatās 1
Doles salā paveras baiss skats - tīklos virs zivju dīķiem karājas beigti un pusbeigti putni 13
Pirmoreiz tuvi viņi bija tikai kāzu naktī. Elvisa Preslija un viņa Priscillas skaistais mīlasstāsts
Skatīt visus komentārus