Gurķīši, kurus varēs saglabāt ilgāk. Marinēšanas recepte
Pēc šīs receptes marinēti gurķi saglabājas ilgāk.
Garšīgi
2016. gada 17. jūlijs, 10:30

Gurķīši, kurus varēs saglabāt ilgāk. Marinēšanas recepte

Jauns.lv

Ja meklē jaunu marinēšanas recepti, kas palīdzēs gurķus saglabāt ilgāk, izmēģini šo!

Sastāvdaļas

10 litri ūdens

500 g sāls

1 glāze vīnogu etiķa

¾ glāzes degvīna

garšaugi (pēc izvēles)

Gatavošana

Marinēšanai izvēlies nelielus svaigus gurķus ar plānu mizu. Vislabāk gurķus novākt tieši marinēšanas dienā. Pārlasi tos, nomazgā ar aukstu ūdeni. Spaiņa, burkas vai cita liela trauka dibenā ieliec ozola, upeņu vai ķiršu lapas, pieliec diļļu kātus, mārrutkus un ķiploka daiviņas.  Gurķus saliec vertikāli, rindās vienu pie otra. Aplej tos ar karstu sālīto ūdeni, kam pievienots etiķis un degvīns. Aizvāko burkas. Ja marinēšanai izmanto spaini, kublu vai tamlīdzīgu trauku, nākamajā dienā pielej klāt vēl papildus aukstu sālīto ūdeni, aiztaisi vāku un noliec vēsā telpā. Šādi marinēti gurķi saglabājas ilgāk.

Kasjauns.lv / Foto: Shutterstock