Padomi, kā ātri savest kārtībā saplaisājušus papēžus
Ja papēži ir saplaisājuši, nekādā gadījumā nevajag kājas mērcēt un berzt ādu ar pumeku vai asiem instrumentiem, jo būs tikai sliktāk.
Noderīgi ikdienā
2016. gada 18. jūlijs, 09:02

Padomi, kā ātri savest kārtībā saplaisājušus papēžus

Jauns.lv

Vasarā, staigājot sandalēs vai basām kājām, saplaisājušo papēžu problēma no medicīniskas vainas kļūst arī par estētisku problēmu. Ko darīt, žurnālam "100 Labi Padomi" skaidro manikīra speciāliste Kristīne Emule.

Lai savestu kārtībā saplaisājušus papēžus, ideāli der krēmi, kas satur urea skābi. Ja papēži ir ļoti saplaisājuši, tad ieteicams meklēt krēmu, kas satur vismaz 15–20% urea. To lieto divas nedēļas un pēc tam nomaini ar krēmu, kam ir zemāka urea skābes koncentrācija, ikdienā var lietot ar 10% krēmu. Urea ļoti labi mitrina un dziedē papēžu sauso ādu.

Ir arī krēmi ar 40% urea, tos gan ilgāk par 2–3 dienām lietot nevajadzētu. Tas ir SOS līdzeklis, ko izmanto tikai ārkārtējās situācijās, – ja būs par daudz, iegūsi pretēju efektu. Ja krēma nav pa rokai, vari mēģināt tautas metodes – ar mīkstinošām, mitrinošām kompresēm uz nakti; der viss, kas mitrina un baro ādu, lai tā nekļūtu vēl sausāka un nesaplīstu līdz asinīm.

Nekādā gadījumā! Nevajag kājas mērcēt un berzt papēžu ādu ar pumeku vai asiem instrumentiem, jo būs tikai sliktāk. Dabiskā aizsargreakcija liek ādai atjaunoties, un tā ataug krietni ātrāk un divtik biezāka nekā iepriekš. Nevajadzētu arī staigāt basām kājām, tas var problēmu tikai saasināt. Ja papēdis ir ļoti saplaisājis, meklē podologa – pēdu aprūpes speciālista –  palīdzību.

"100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock