Ja nezini, ko iesākt ar kabaču kalnu savā virtuvē, iedvesmojies no šīm receptēm. Ātri un gardi!

Kabači ātrajām vakariņām. 3 idejas 1

Māja un dārzs
2016. gada 19. jūlijā 10:25
Kabači ir universāls dārzenis, kuru var lietot gan svaigā veidā, gan ceptu, vārītu, tvaicētu - gan zupās, gan sautējumos vai salātos. Žurnāls "100 Labi Padomi" piedāvā 3 idejas kabaču ātrai pagatavošanai vakariņās.

Ātrā sātīgā kabaču uzkoda

Labi garšo ar glāzi auksta baltvīna.

1. Jaunu, tvirtu kabaci sagriez plānās šķēlītēs, no abām pusēm apcep olīveļļā un atdzesē.

2. Šķēlītes kārto uz lēzena šķīvja, apslaki ar svaigi izspiestu citrona sulu un pārkaisi ar sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem.

3. Virsū uzber sakapātas olīvas, kādas vēlies, šķiņķi un rīvētu sieru, vislabāk – Parmas sieru.

Kabaču šķēles ar ķiplokiem un raudeni

Ātri un vienkārši pagatavojamas, taču sātīgas vakariņas. Kabaču vietā vari izmantot arī patisonus.

800 g mazu kabaču

4 ēdk. olīveļļas

1 ēdk. sviesta

3–4 ķiploka daiviņas

1 ēdk. sīki sakapātu svaigu raudeņu

malti melnie pipari

sāls

citrona šķēlītes

1. Kabačus sagriez šķēlēs, liec pannā ar sakarsētu eļļu un sviestu un apcep.

2. Ķiplokus nomizo, izspied caur spiedi un pievieno kabačiem. Pārkaisi ar sāli un pipariem un sautē aptuveni  5–7 minūtes.

3. Pārkaisi raudeni un pasniedz ar citrona šķēlītēm.

Kabaču biezeņzupa ar zaļumiem

Kabaču biezzupa - klasisks ēdiens, kuru pēc savas gaumes var papildināt ar dažādām piedevām. Labu ēstgribu!

Lai zupa būtu sātīgāka, vari papildināt to ar maizes grauzdiņiem vai ceptām bekona strēmelītēm.

500 g kabaču

100 g kartupeļu

50 g sviesta

500 ml dārzeņu buljona

250 ml saldā krējuma

1 sīpols

3 ķiploka daiviņas

3 ēdk. sakapātu zaļumu

kaltēta raudene

malts muskatrieksts

malti pipari, sāls

1. Nomizotu sīpolu sakapā un apcep dziļā pannā izkausētā sviestā.

2. Divas trešdaļas kabaču sagriez šķēlītēs, pārējos sarīvē rupjās skaidiņās.

3. Nomizotus kartupeļus sagriez mazos gabaliņos, kopā ar kabaču šķēlītēm liec pannā un dažas minūtes pasautē.

4. Pievieno garšvielas un caur spiedi izspiestus ķiplokus. Pielej buljonu un uz lēnas uguns vāri 20 minūtes.

5. Zupu sablenderē, pielej krējumu, samaisi. Pasniedz pārkaisītu ar rīvētajiem kabačiem.


Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock

Izlasi

Pētījumā par vardarbību skolās Latvijai pazemojoši rezultāti 36
Fiļs: "Pat steiku cepam uz maiņām!" Kā ar sievu sadzīvo Latvijas bagātākais vīrietis 46
Kristaps Porziņģis savā stilā: "Atbildi sniegšu augustā! Nu labi, labi - es šovasar spēlēšu izlasē!" 20
Pievienot komentāru