Ja dzeltenās sviesta pupiņas novāc savlaicīgi - kamēr pāksts ir maiga un mīksta -, tās ir ēdamas ar visu pāksti.

Sviesta pupiņas. Gatavošana - elementāra 6

Garšīgi
2016. gada 8. augustā 12:23 2016. gada 8. augustā 12:23
Šobrīd, kad sviesta pupiņu īstā sezona, tās ir kļuvušas par mūsu ģmenes vakariņu galveno piedevu. Un tad uz šķīvja greznojas - kāds gaļas vai zivs gabaliņš, neprātā smaržīgi tomāti no mammas dārza un - dažās minūtēs pagatavotās sviesta pupiņas.

Sastāvdaļas:

Sviesta pupiņas pākstīs (tik, cik plānojat apēst vienā reizē)

Ēdamkarote sviesta

Ūdens un šķipsna sāls

Gatavošana:

1. Noskalo sviesta pupiņu pākstis.

2. Pupiņu pākstīm nogriež galus.

3. Liek vārošā ūdenī, kam piemesta šķipsniņa sāls (sāli var nelikt). Vāra aptuveni 5-7 minūtes. Nokāš.

4. Uz pannas izkausē sviestu un apcep pupiņas zeltaini brūnas.

Variācijas:

- sviestam vari pievienot saspiestu ķiploku;

- pupiņas pēc apcepšanas vari pārkaisīt ar rīvētu sieru (kāds pašiem vislabāk garšo);

- pupiņas vari sutināt un apcept kopā ar puķkāpostiem;

- pupiņas vari pārkaisīt ar rīvmaizi.


Inga Akmentiņa-Smildziņa, mammamuntetiem.lv / Foto: Shutterstock

Citi šobrīd lasa

Stilistu triki, kā par mazu naudu izskatīties izsmalcināti un dārgi 16
Uzspridzinātās Maltas žurnālistes dēls: “Mēs esam iesaistījušies karā pret valsti un organizēto noziedzību” 10
Olimpiskās čempiones atzīšanās: viņu 15 gadu vecumā izvaroja vingrošanas leģenda Ščerbo 65
Skatīt visus komentārus