Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv X
Ja dzeltenās sviesta pupiņas novāc savlaicīgi - kamēr pāksts ir maiga un mīksta -, tās ir ēdamas ar visu pāksti.

Sviesta pupiņas. Gatavošana - elementāra 6

Garšīgi
2016. gada 8. augustā 12:23 2016. gada 8. augustā 12:23
Šobrīd, kad sviesta pupiņu īstā sezona, tās ir kļuvušas par mūsu ģmenes vakariņu galveno piedevu. Un tad uz šķīvja greznojas - kāds gaļas vai zivs gabaliņš, neprātā smaržīgi tomāti no mammas dārza un - dažās minūtēs pagatavotās sviesta pupiņas.

Sastāvdaļas:

Sviesta pupiņas pākstīs (tik, cik plānojat apēst vienā reizē)

Ēdamkarote sviesta

Ūdens un šķipsna sāls

Gatavošana:

1. Noskalo sviesta pupiņu pākstis.

2. Pupiņu pākstīm nogriež galus.

3. Liek vārošā ūdenī, kam piemesta šķipsniņa sāls (sāli var nelikt). Vāra aptuveni 5-7 minūtes. Nokāš.

4. Uz pannas izkausē sviestu un apcep pupiņas zeltaini brūnas.

Variācijas:

- sviestam vari pievienot saspiestu ķiploku;

- pupiņas pēc apcepšanas vari pārkaisīt ar rīvētu sieru (kāds pašiem vislabāk garšo);

- pupiņas vari sutināt un apcept kopā ar puķkāpostiem;

- pupiņas vari pārkaisīt ar rīvmaizi.


Inga Akmentiņa-Smildziņa, mammamuntetiem.lv / Foto: Shutterstock

Citi šobrīd lasa

Džeina Fonda: "Jūtos dzīvāka un laimīgāka nekā 20 un 30 gadu vecumā. Mani nebaida vecums" 11
Bīstamais piena pulveris līdz Latvijai nav nonācis 24
Karalienes Elizabetes apakšveļas piegādātāja zaudē titulu 18
Skatīt visus komentārus