Marinētas bietītes var ēst pie otrajiem ēdieniem, vārot boršču vai pievienot salātos "siļķe kažokā".

Marinētas bietītes ziemas krājumiem 3

Garšīgi
2016. gada 13. augustā 17:47 2016. gada 13. augustā 17:47
Viens no mūsu ģimenes mīļākajiem koservējumiem ir marinētas bietītes. Tās garšo visiem un ir arī bagātas ar dzelzi un kāliju, kā arī tās attīra organismu!

Sastāvdaļas:

    bietes

    sāls

    cukurs

    etiķis

    ja vēlas, tām var pievienot arī ķimenes

Gatavošana:

    Katlā izvāra nomazgātas bietes.

    Kad tās izvārījušās, atdzisušas tās nomizo.

    Tad bietes sarīvē uz sakņu rīves, liek katlā.

    Tām pievieno sāli, cukuru un etiķi pēc garšas.

    Pagaršojot bietes, tām jāgaršo izteikti saldenskābām, jo atdzisušas tās garšos ne tik izteikti.

    Kad bietes katlā ir kārtīgi izkarsušas, tās pilda tīrās burkās un aizvāko.

    Tās novieto ar vāciņu uz leju, lai atdziest.

Recepte: Agita Gabrāne, Mammamuntetiem.lv / Foto: Shutterstock

Citi šobrīd lasa

Viss, kas būtu jāzina par britu karaļnama skaistāko pārstāvi lēdiju Amēliju Vindzori 29
Tūkstošiem apmeklētāju "Londonas Tetovējumu festivālā" iegūst jaunas ķermeņa rotas 14
Dānijas modeļu aģentūra, pieņemot darbā neierasta izskata modeli, kļūst par unikālāko aģentūru valstī 7
Pievienot komentāru