Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv X
Marinētas bietītes var ēst pie otrajiem ēdieniem, vārot boršču vai pievienot salātos "siļķe kažokā".

Marinētas bietītes ziemas krājumiem 3

Garšīgi
2016. gada 13. augustā 17:47 2016. gada 13. augustā 17:47
Viens no mūsu ģimenes mīļākajiem koservējumiem ir marinētas bietītes. Tās garšo visiem un ir arī bagātas ar dzelzi un kāliju, kā arī tās attīra organismu!

Sastāvdaļas:

    bietes

    sāls

    cukurs

    etiķis

    ja vēlas, tām var pievienot arī ķimenes

Gatavošana:

    Katlā izvāra nomazgātas bietes.

    Kad tās izvārījušās, atdzisušas tās nomizo.

    Tad bietes sarīvē uz sakņu rīves, liek katlā.

    Tām pievieno sāli, cukuru un etiķi pēc garšas.

    Pagaršojot bietes, tām jāgaršo izteikti saldenskābām, jo atdzisušas tās garšos ne tik izteikti.

    Kad bietes katlā ir kārtīgi izkarsušas, tās pilda tīrās burkās un aizvāko.

    Tās novieto ar vāciņu uz leju, lai atdziest.

Recepte: Agita Gabrāne, Mammamuntetiem.lv / Foto: Shutterstock

Citi šobrīd lasa

Skolēni Krievijas pilsētā Oimjakonā -50 grādos iet uz skolu, jo mājās var palikt tikai no -52 18
No teroristu gūsta atbrīvotā ģimene beidzot sniedz emocionālu un atklātu interviju kopā 11
Ātrās palīdzības dienests Austrālijā dalās sirdi plosošā stāstā par pacientes pēdējo vēlēšanos 1
Pievienot komentāru