Koši zaļo krāsu zirnīšiem palīdz saglabāt cukurgrauds un ledains ūdens.

Ziedkāposti un zaļie zirnīši - kā tos vārīt, lai saglabātu krāsu un kvalitāti 1

Māja un dārzs
2016. gada 15. augustā 18:57
Kā izvārīt ziedkāpostus un zaļos zirnīšus, lai tie nekļūtu blāvi vai bezgaršīgi, māca žurnāls "100 Labi Padomi".

Ūdenī, kur liek vārīties ziedkāpostus, mēdz ieliet kādu tējkaroti citronu sulas vai viegla etiķa, taču reizēm tie ietekmē ziedkāpostu garšu. Tikpat labi var piebērt arī cukuru. Turklāt ziedkāposti kļūst sevišķi maigi, ja tos sautē minerālūdenī. Zaļie zirnīši saglabā košo zaļo krāsu, ja ūdenī, kurā tos vāra vai plaucē, arī iemet cukurgraudiņu un pēc vārīšanas tos strauji noskalo ledainā ūdenī.

Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock

Izlasi

Pēc skaļā skandāla Nacionālā teātra aktieri tomēr varētu tikt uz ASV 10
No darba atlaiž jaunu vācu feldšeri, kurš ņirgājās par pārdozējušu bēgli 19
Liepājā pēc kopīgas nakts viesnīcā ar nezināmu meiteni vīrietis saprot - ir apzagts 10
Pievienot komentāru