Ziedkāposti un zaļie zirnīši - kā tos vārīt, lai saglabātu krāsu un kvalitāti
Koši zaļo krāsu zirnīšiem palīdz saglabāt cukurgrauds un ledains ūdens.
Garšīgi
2016. gada 15. augusts, 18:57

Ziedkāposti un zaļie zirnīši - kā tos vārīt, lai saglabātu krāsu un kvalitāti

Jauns.lv

Kā izvārīt ziedkāpostus un zaļos zirnīšus, lai tie nekļūtu blāvi vai bezgaršīgi, māca žurnāls "100 Labi Padomi".

Ūdenī, kur liek vārīties ziedkāpostus, mēdz ieliet kādu tējkaroti citronu sulas vai viegla etiķa, taču reizēm tie ietekmē ziedkāpostu garšu. Tikpat labi var piebērt arī cukuru. Turklāt ziedkāposti kļūst sevišķi maigi, ja tos sautē minerālūdenī. Zaļie zirnīši saglabā košo zaļo krāsu, ja ūdenī, kurā tos vāra vai plaucē, arī iemet cukurgraudiņu un pēc vārīšanas tos strauji noskalo ledainā ūdenī.

Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock