Koši zaļo krāsu zirnīšiem palīdz saglabāt cukurgrauds un ledains ūdens.

Ziedkāposti un zaļie zirnīši - kā tos vārīt, lai saglabātu krāsu un kvalitāti 1

Garšīgi
2016. gada 15. augustā 18:57 2016. gada 15. augustā 18:57
Kā izvārīt ziedkāpostus un zaļos zirnīšus, lai tie nekļūtu blāvi vai bezgaršīgi, māca žurnāls "100 Labi Padomi".

Ūdenī, kur liek vārīties ziedkāpostus, mēdz ieliet kādu tējkaroti citronu sulas vai viegla etiķa, taču reizēm tie ietekmē ziedkāpostu garšu. Tikpat labi var piebērt arī cukuru. Turklāt ziedkāposti kļūst sevišķi maigi, ja tos sautē minerālūdenī. Zaļie zirnīši saglabā košo zaļo krāsu, ja ūdenī, kurā tos vāra vai plaucē, arī iemet cukurgraudiņu un pēc vārīšanas tos strauji noskalo ledainā ūdenī.

Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock

Citi šobrīd lasa

Ainārs Rubiķis par attiecībām ar Rēziju: “Mēs centāmies izbēgt viens no otra” 1
Stacijas laukumā paplašināsies "Origo" 2
Atpūtnieku iecienītā vietā Kolumbijā nogrimst prāmis ar 150 tūristiem
Pievienot komentāru