Dabas muzejs iepazīstina ar vairāk nekā 300 tomātu un veselības augu šķirnēm. FOTO
Izstāde skatāma no 24. līdz 27.augustam.
2016. gada 24. augusts, 16:16

Dabas muzejs iepazīstina ar vairāk nekā 300 tomātu un veselības augu šķirnēm. FOTO

Jauns.lv

Latvijas Dabas muzejā no 24.augusta līdz 27.augustam skatāma izstāde "Tomātu un veselības augu parāde 2016", kurā var iepazīties ar vairāk nekā 300 tomātu, lauka un dārza veselības augu, paprikas un aso piparu šķirnēm, informēja muzeja pārstāve Laine Karlsone.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Izstāde tapusi sadarbībā ar Artūra Sildes dārzkopības entuziastu klubu "Tomāts", un tajā piedalīsies 20 kluba kolekcionāri no visas Latvijas.

Tā kā pasaulē pēdējos gados parādījušies tomāti ar interesantu krāsojumu, šai modei līdzi sekojuši arī mūsu kolekcionāri, kuri savu raibo veikumu atrādīs izstādē. Ar savu kolekciju apmeklētājus priecēs Elga Bražūne, Austra Zaļuma, Natālija Zeltiņa un Jānis Andersons, Valdis Pūliņš, Darja Jureviča, Ludmila Kodzasova un Aleksandra Stoļarova. Pirmo reizi izstādē piedalās Jānis Haļzovs ar vairākām lauka tomātu šķirnēm. Izstādes laikā ir iespēja arī konsultēties ar ievērojamākajiem tomātu audzētājiem Latvijā un iegādāties sēklas. Tāpat katru dienu interesentiem būs iespēja apmeklēt izglītojošas lekcijas, kurās ar savu pieredzi dalīsies zinošie Artūra Sildes dārzkopības entuziastu kluba "Tomāts" biedri.

 

LETA / Foto:  Evija Trifanova/LETA