Latviskā konservēšanas klasika - tomāti želejā
Ja vēlies atsaukt atmiņā īstu bērnības garšu, pagatavo tomātus želejā!
Garšīgi
2016. gada 31. augusts, 10:40

Latviskā konservēšanas klasika - tomāti želejā

Jauns.lv

Tomāti želejā ir viena no stabilākajām konservēšanas tradīcijām! Ēdami kā ziemas salāti vai arī lieliski iederēsies uz aukstā galda. Māca žurnāla "100 Labi Padomi" recepšu autore Ieva Salmane.

3–4 puslitra burciņas

1,5 stundas pagatavošanai

stingri tomāti

mizoti sīpoli

150 ml 9% galda etiķa

3½ ēdk. cukura

3 ēdk. želatīna

1½ ēdk. sāls

3–4 lauru lapas

10 virces jeb smaržīgie pipari

10 melnie pipari

sakapātas dilles

850 ml ūdens

1. Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī. Katlā lej etiķi un ūdeni, pieber sāli, cukuru, dilles un piparus. Uzvāra un pievieno uzbriedinātu želatīnu. Maisa, līdz želatīns izšķīdis. Dotā marinādes daudzuma pietiks 3–4 puslitra burciņām – atkarīgs no tā, cik blīvi saliksi dārzeņus.

2. Dārzeņus sagriez ripās un pamīšus kārto burciņās. Uzlej marinādi tā, lai tā nosegtu dārzeņus. Katrā burkā ieliec pa lauru lapai. Burciņas sterilizē 15 minūtes 85 °C. Burkas aizvāko un novieto vēsumā, lai želeja sarecētu.

Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva