Skolēnu brokastīm: rudzu maizīte ar paipalu olu un prosciutto
Par prošuto saukto Parmas šķiņķi mēdz dēvēt par gaļas desertu, saldāko gaļu pasaulē. Iepriecini savu skolasbērnu, pasniedzot šo gardumu brokastīs!
Garšīgi
2016. gada 1. septembris, 07:05

Skolēnu brokastīm: rudzu maizīte ar paipalu olu un prosciutto

Jauns.lv

Ar maizītēm un radošu fantāziju var iegūt brīnumgardas uzkodas, ar ko iepriecināt draugus vai tuviniekus gan svētkos, gan ikdienā. Šī rudzu maizīte ar Itālijas delikatesi prosciutto būs īsts gardums, ar ko pārsteigt garšu kārpiņas.

Sastāvdaļas:

Pilngraudu rudzu maize

sviests

sauja spinātu

8 prosciutto šķēlītes

8 paipalu oliņas

7 ķiršu tomātiņi

100 g sarīvēta cietā siera

2 ēd.k. balzamiko krēma

svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana:

Rudzu pilngraudu maizītei uzsmērē sviestu, pa virsu kārto spinātu lapiņas un pārklāj ar prosciutto strēmelītēm. Maizīti papildini ar uz pusēm pārgrieztām paipalu oliņām, kuras vēlams vārīt ne ilgāk par 3 minūtēm. Dekorē ar sagrieztiem ķiršu tomātiņiem, pārkaisi ar cieto sieru un pēc garšas pievieno balzamiko krēmu un piparus.

Cetrassezonas.lv / Publicitātes foto