Kā kopt ģerānijas, lai tās krāšņi ziedētu līdz rudenim?
Ģerānijas jālaista regulāri, taču jāraugās, lai augsne nekļūst pārāk mitra, jo tas nāk par ļaunu saknēm.
Noderīgi ikdienā
2016. gada 2. septembris, 14:20

Kā kopt ģerānijas, lai tās krāšņi ziedētu līdz rudenim?

Jauns.lv

Ģerānijām ļoti svarīga ir laba augsne, jo tām nepieciešams daudz barības vielu, un tikai tad ziedi veidojas lieli un krāšņi. Tiesa, par to ir jādomā jau pavasarī, taču arī tagad vēl nav par vēlu uzlabot to ar piemērotu augsni, domātu tieši pelargonijām vai ziedošām puķēm, raksta "100 Labi Padomi".

* Ģerānijas ir augi, kas barības vielas no augsnes izvelk straujāk nekā vairums citu. Šā iemesla dēļ ģerānijas ziedēšanas laikā vēlams mēslot reizi nedēļā.

* Tā kā ģerānijas ir cēlušās no Āfrikas, tām patīk saule, taču nepatīk vējš. Arī vieglā pusēnā tās aug gana labi, vienīgi vējainā vietā ziedi ir mazāki un retāki, un bieži vien izskatās kā iekonservējušies, jo negrib vērties vaļā.

* Ģerānijas jālaista regulāri, taču jāraugās, lai augsne nekļūst pārāk mitra, jo tas nāk par ļaunu saknēm. Īstenībā ģerānijas ir kā radītas cilvēkiem, kuri mēdz piemirst par regulāru laistīšanu, jo tās labāk pacieš sausumu nekā slapjumu.

Salīdzinoši koksnainie kāti pasargā ģerānijas no straujas izžūšanas un arī pabiezās lapas itin labi spēj uzkrāt ūdeni, lai augs bez problēmām spētu pārdzīvot arī ilgāku sausuma periodu.

* Noziedējušie ziedi regulāri jānovāc, lai augs savus spēkus veltītu jaunu ziedu veidošanai. Turklāt ir svarīgi vecos ziedus nogriezt arī tādēļ, lai novērstu sēnīšu slimību izplatīšanos.

Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock