4 idejas, kur vēl lieliski noder papīra dvielis
Ja mājās ir papīra dvieļi, tie ideāli noderēs visdažādākajās situācijās.
Noderīgi ikdienā
2016. gada 3. septembris, 09:45

4 idejas, kur vēl lieliski noder papīra dvielis

Jauns.lv

Papīra dvielis ir neaizvietojams palīgs - to zina ikviens. Tomēr mitruma uzslaucīšana nebūt nav vienīgais veids, kā to izmantot. Žurnāls "100 Labi Padomi" iesaka 4 idejas, kur vēl saimniecībā var noderēt papīra dvielis.

* Sēņu tīrīšanai

Lielākajai daļai sēņu nepatīk lieks slapjums, tāpēc, ja vien tās nav trakoti aplipušas ar smiltīm, skujām un gružiem, notīrīšanai labāk izmantot papīra dvieli. It sevišķi labi tas der gaileņu, šampinjonu, baraviku un stingro sēņu tīrīšanai. Ar sausu vai viegli samitrinātu papīra dvieli noberž gan sēnes cepurīti, gan kātiņu.

* Zupu, mērču un buljonu attaukošanai

Ja zupa, mērce vai buljons sanācis visai trekns – tāds, ka tauki pa virsu peld, – tad, liekot lietā papīra dvieli, to var padarīt liesāku. Papīra dvieļa gabalu pārloka uz pusēm vai saloka vēl mazāku un lēnām velk pa šķidruma virsu. Papīrs uzsūc virspusē peldošos taukus.

* Taukvielu daudzuma samazināšanai

Apceptas speķa un treknas gaļas šķēles, zivju gabalus, eļļā fritētus produktus pēc izņemšanas no pannas vai katla uzliek uz vairākās kārtās salocīta papīra dvieļa, lai liekās taukvielas iesūcas papīrā.

* Garšaugu svaiguma saglabāšanai

Ja garšaugus, piemēram, pētersīļus, rozmarīnu, lupstāju u. c. ievīsta diezgan mitrā papīra dvielī un ieliek ledusskapī, tie saglabājas svaigi ilgāk nekā tad, ja tos ieliek polietilēna maisiņā.

"100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock