Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv X
Šādu biezputru var pasniegt arī svētku reizē, kārtojot porciju pudiņu trauciņos.

Gurjevas biezputra - visu biezputru karaliene. Recepte 5

Garšīgi
2016. gada 7. septembrī 18:50 2016. gada 7. septembrī 18:50
Biezputru var uzskatīt par virsotni, jo to bagātina ar karamelizētiem riekstiem, kaltētiem augļiem, sviestu, saldā krējuma putām... Turklāt pēc gatavošanas tehnoloģijas tā nebūt neatpaliek no smalkajiem angļu pudiņiem.

4 personām

Gatavošana 1 stunda

Sastāvdaļas:

1 glāze rīsu

2,5 glāzes piena

2 ēdk. sviesta

2 ēdk. cukura

2 glāzes saldā krējuma

2/3 glāzes riekstu

1,5 glāzes kaltētu augļu

vanilīncukurs

sāls

Karamelizēšanai:

1/2 glāze cukura

1/2 citrona sulas

Pasniegšanai:

1/2 glāze aprikožu biezeņa vai sula

Gatavošana:

1. Uzvāri pienu. Nepārtraukti maisot, ieber rīsus un uzbriedini. Biezputrai pievieno sviestu, cukuru, sāli, vanilīncukuru un samaisi. Katliņam liec vāku un karsē biezputru 30 minūtes cepeškrāsnī.

2. Katliņā ielej saldo krējumu un karsē uz mazas uguns. Kad sāk veidoties putas, nosmel tās ar karoti. Atkārto putu noņemšanu kādas 10 reizes. Palikušo saldo krējumu ielej izkarsētajā biezputrā un izmaisi.

3. Riekstus apgrauzdē sausā pannā, atdzesē, noberz miziņas un sasmalcini. Pannā izkausē cukuru un pievieno citronu sulu. Kad cukurs kļūst brūngans, ieber riekstus un maisi, līdz tie vienmērīgi apviļājušies. Saliec riekstus uz cepamā papīra un ļauj karamelei sastingt.

4. Ar sviestu ieziestā cepamajā formā kārtās liec biezputru, krējuma putas, karamelizētos riekstus un izmērcētus sasmalcinātus kaltētos augļus. Atkārto, līdz forma gandrīz pilna. Augšējā kārtā jābūt biezputrai. Tai pārkaisi cukuru, riekstus, augļus un liec cepties 10–20 minūtes 200 grādu temperatūrā, līdz virsiņa apbrūnē. Biezputru pasniedz ar siltu aprikožu biezeni vai glāzi sulas.

Variācijas

Rīsi – rīsu vietā var izmantot arī mannu vai griķus.

Rieksti – lazdu, valrieksti vai mandeles. Bet īpaši garda biezputra būs ar ciedru riekstiem.

Kaltētie augļi – aprikozes, plūmes, rozīnes, āboli, bumbieri... Ja gribi, vari tos izmērcēt rumā vai brendijā.

Cepamā forma – ikdienai var cept vienā lielā sacepumu formā. Svētku reizei biezputru vari kārtot porciju pudiņu trauciņos. Pirms pasniegšanas uzliec tos uz šķīvīšiem.


Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock

Citi šobrīd lasa

Kāda ir ASV pirmās lēdijas Melānijas Trampas diēta un iemīļotākie ēdieni? 17
Super lēts dzīvoklis Rīgas centrā - neuzķeries! Sludinājumu portālā uzdarbojas krāpnieki 8
FOTO: uzspridzināta viena no ASV slavenākajām sporta būvēm
Skatīt visus komentārus