Ko iesākt, ja ļoti svīst pēdas? (un dezodoranti īpaši nepalīdz)
Sintētiski neelpojoši materiāli var izraisīt pēdu svīšanu, un šajā gadījumā jāmēģina dienas gaitā, cik vien var, atpūtināt pēdas no apaviem. Vēlams mainīt vai mazgāt apavu iekšzoles.
Noderīgi ikdienā
2016. gada 12. septembris, 17:01

Ko iesākt, ja ļoti svīst pēdas? (un dezodoranti īpaši nepalīdz)

Jauns.lv

Pa dienu apavos ļoti sasvīst kājas. Pēdu dezodoranti palīdz tikai uz neilgu laiku. Ko darīt, iesaka žurnāls "100 Labi Padomi".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

No kāda materiāla ražoti ikdienas apavi? Nozīme ir ne tikai materiālam, kas izmantots ārpuses apdarei, bet arī oderējumam. Sintētiski neelpojoši materiāli var izraisīt pēdu svīšanu, un šajā gadījumā jāmēģina dienas gaitā, cik vien var, atpūtināt pēdas no apaviem. Vēlams mainīt vai mazgāt apavu iekšzoles.

Lai pēdas mazāk svīstu, tās mazgā no rīta un vakarā, beigās apšļakstot ar aukstu ūdeni. Ja ir vairāk laika, pēdām var sarīkot kontrastpeldes pārmaiņus siltā un aukstā ūdenī. Vannošanu pabeidz ar auksto peldi.

Labs līdzeklis pret svīšanu ir pūderis – der arī bērnu kopšanai paredzētais. Pēdu dezodoranti vairāk atsvaidzina un iesmaržo – pret svīšanu labāk izvēlēties speciālus krēmus, losjonus un sprejus.

Pēdas var vannot kumelīšu, kliņģerīšu, ozolu mizu, melnās tējas, asinszāles un citos novārījumos. Pēc iespējas biežāk vajadzētu basām kājām. Labi, ja ir izdevība bradāt gar jūras krastu: smiltis un sīkie oļi ir laba masāža, bet sāļais ūdens norūda, atsvaidzina un vieglītēm dezinficē pēdas.

Ja svīst arī plaukstas, vēlams konsultēties ar ģimenes ārstu: svīšanu var izraisīt veģetatīvās nervu sistēmas traucējumi.

Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock