Garšīgi
2016. gada 12. septembris, 17:40
Cepeškrāsnī ceptu plūmju ievārījums - recepte
Izmēģini mazliet neparastāku ievārījumu - krāsnī ceptu plūmju ievārījumu. Ja garšo saldāks ievārījums, pārber vairāk cukura. Garšas uzlabošanai var pievienot arī vaniļas cukuru.
Sastāvdaļas
1,5 kg plūmju
150 g valriekstu kodolu
200 g cukura
Gatavošana
1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 230 grādiem.
2. Plūmes pārgriez uz pusēm un izņem kauliņus. Pusītes cieši citu pie citas liec uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru. Raugies, lai plāts būtu pilna ar plūmēm.
3. Sadrupini riekstus un pārber plūmēm. Pārkaisi ar cukuru.
4. Liec cepeškrāsnī un cep, līdz cukurs karamelizējas. Ja vajag, plūmes apgrozi.
5. Karstas pildi burciņās un aizvāko.
Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock