Tradicionālās plūmju zaptes vietā pamēģini šo. Mēs garantējām - fantastiski garda!

Cepeškrāsnī ceptu plūmju ievārījums - recepte

Māja un dārzs
2016. gada 12. septembrī 17:40
Izmēģini mazliet neparastāku ievārījumu - krāsnī ceptu plūmju ievārījumu. Ja garšo saldāks ievārījums, pārber vairāk cukura. Garšas uzlabošanai var pievienot arī vaniļas cukuru.

Sastāvdaļas

1,5 kg plūmju

150 g valriekstu kodolu

200 g cukura

Gatavošana

1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 230 grādiem.

2. Plūmes pārgriez uz pusēm un izņem kauliņus. Pusītes cieši citu pie citas liec uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru. Raugies, lai plāts būtu pilna ar plūmēm.

3. Sadrupini riekstus un pārber plūmēm. Pārkaisi ar cukuru.

4. Liec cepeškrāsnī un cep, līdz cukurs karamelizējas. Ja vajag, plūmes apgrozi.

5. Karstas pildi burciņās un aizvāko.

Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock
Pievienot komentāru

Noteikti izlasi

  • Pasaule smīkņā par neizskaidrojumu Trampa dīvainību. VIDEO 13
  • Ieroču atļaujas izsniedzējs runā publiski: noziegums, par kuru tur aizdomās Egidiju, ir kas nepieredzēts 9
  • Dzērājšoferis Rīgā ar varu atgūst savu atņemto auto, lai aizbrauktu ar to mājās