Tradicionālās plūmju zaptes vietā pamēģini šo. Mēs garantējām - fantastiski garda!

Cepeškrāsnī ceptu plūmju ievārījums - recepte

Garšīgi
2016. gada 12. septembrī 17:40
Izmēģini mazliet neparastāku ievārījumu - krāsnī ceptu plūmju ievārījumu. Ja garšo saldāks ievārījums, pārber vairāk cukura. Garšas uzlabošanai var pievienot arī vaniļas cukuru.

Sastāvdaļas

1,5 kg plūmju

150 g valriekstu kodolu

200 g cukura

Gatavošana

1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 230 grādiem.

2. Plūmes pārgriez uz pusēm un izņem kauliņus. Pusītes cieši citu pie citas liec uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru. Raugies, lai plāts būtu pilna ar plūmēm.

3. Sadrupini riekstus un pārber plūmēm. Pārkaisi ar cukuru.

4. Liec cepeškrāsnī un cep, līdz cukurs karamelizējas. Ja vajag, plūmes apgrozi.

5. Karstas pildi burciņās un aizvāko.

Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock

Izlasi

"Nekad dzīvē nepirkšu krēmu par 200 eiro," Anna Ledskalniņa atklāj savu skaistuma recepti
Ļaudis sajūsmā un asarām acīs noskatās Dailes teātra pirmizrādi „Karmena”. FOTO 42
Simtiem ļaužu uzgavilē Aijai Andrejevai, viņas tētim un grupai 6
Pievienot komentāru