Paciņa labu kafijas pupiņu nav lēts prieks, tad kāpēc gan nepadarīt katru izdzerto tasīti katra iztērētā centa vērtu?

9 baristas padomi, kā mājas apstākļos pagatavot ideālu kafiju 8

Māja un dārzs
2016. gada 16. septembrī 10:00
Cilvēkiem, kuri bez ikrīta kafijas tases tikai sākot ar vēlu priekšpusdienu atceras, kā viņus sauc un uz kurieni viņi dodas, ir vērts paturēt prātā dažus vērtīgus padomus ideālas kafijas pagatavošanai.

Kafijas pamatu pamats ir dzeramais ūdens

Kafijas pagatavošanai izmantojiet filtrētu ūdeni, atgādina vērtīgu padomu vietne Realsimple.com. Destilēts un attīrīts ūdens ievērojami uzlabos kafijas garšu.

Uz kvalitatīvas kafijas iepakojumiem jābūt norādītam grauzdēšanas datumam

Ja vaicāsiet profesionāliem baristām, tie apstiprinās, ka ideālas kafijas pagatavošanai nepieciešamas pupiņas, kas nav grauzdētas vēlāk kā pirms trijām nedēļām.

Ideālai kafijai nebūs piemērotas pupiņas, kas grauzdētas kafijas gatavošanas dienā

Jā, paradoksālā kārtā tieši tā arī ir. Kafijas bārmeņi iesaka nogaidīt četras vai pat vairāk dienas pēc grauzdēšanas, lai no pupiņām izvilktu nobriedušu garšas un aromāta buķeti.

Ja vēlaties baudīt svaigi maltu, aromātisku kafiju, iegādājieties kafijas dzirnaviņas

Tas, cik pilnīgu garšu būs iespējams ekstraktēt no katras pupiņas karstajā ūdenī, ir atkarīgs no maluma. Jo vienmērīgāks malums, jo bagātīgāku kafijas garšu iegūsiet.

Kafijas bārmeņi iesaka nogaidīt četras vai pat vairāk dienas pēc grauzdēšanas, lai no pupiņām izvilktu nobriedušu garšas un aromāta buķeti.

Nepārlejiet kafiju ar vārošu ūdeni

92-95 °C ir piemērotākā ūdens temperatūra ideālās kafijas pagatavošanai. Vārošs ūdens (100 °C) kafijas pagatavošanai ir par karstu. Ja jūsu ūdens tējkanna nenorāda ūdens temperatūru, uzvāriet ūdeni un pārlejiet to pār kafiju aptuveni 25 sekundes pēc tam, kad ūdens uzvārījies.

Pagatavojiet kafijas ledusgabaliņus

Karstākā laikā populāras kļuvušas leduskafijas. Lai nebūtu jāžēlojas par ūdeņainu kafiju, nepievienojiet kafijai parasto ledu, pievienojiet tai ledus gabaliņus, kas pagatavoti no kafijas. Tieši tik vienkārši!

Aizmirstiet par ledusskapi un saldētavu

Tautā klejo mīts, ka kafija būtu jāglabā ledusskapī vai pat saldētavā, lai saglabātu tās garšu un aromātu. Nekādā gadījumā! Patiesībā kafija absorbēs visus ledusskapja ēdienu aromātus. Ja vien jūsu mērķis nav baudīt kafiju ar laša aromātu, atstājiet kafiju sausā plauktā istabas temperatūrā prom no garšaugiem un smaržu pudelītēm.

Pārtikas svari, nevis acumērs

Parasti cilvēki kafiju pagatavo, izmantojot acumēru. Profesionāļi gan iesaka izmantot pārtikas svarus. Uz 400 gramiem ūdens nepieciešams pievienot 19-27 g svagi maltas kafijas.

Samitrināti filtri

Ja kafijas pagatavošanai izmantojat papīra filtrus, pirms tam ieteicams tos samitrināt, citādi tie var sabojāt kafijas garšu.


Mammamuntetiem.lv / Foto: Shutterstock
Skatīt visus komentārus

Noteikti izlasi

  • Ragaciema Agnese atklāj, kādas problēmas nomoka viņas klientus 83
  • Aina Poiša: "Sāpīgi redzēt: tu aizbrauc uz laukiem, un redzi - karš nav beidzies" 43
  • Fotogrāfs, kurš nobildēja lakatā tērpto sievieti uz tilta: "Viņa bija šausmās!" 25