Noderīgi ikdienā
2016. gada 24. septembris, 08:15

5 veidi, kā neļaut savam sporta apģērbam savilkties ar nepatīkamu aromātu

Jauns.lv

Nesen sporta aprindās iegājies kāds jaunvārds angļu valodā - “rebloom” efekts. Šis vārds apzīmē smaku, kuru pavada sporta apģērbs, pat ja tas ir bijis svaigi izmazgāts.

Īpaši izstrādāts sporta apģērba materiāls sviedrus novada uz auduma virskārtu, lai mēs paši nesakarstu un neizmirktu sviedros. Vairumam sporta apģērbu ir dažādi dizainiski iešuvumi un vīles, kas uzkrāj papildus netīrumus un smakas. Veļas pulverim ne vienmēr ir pa spēkam tādas iztīrīt, dažkārt tas pat liek netīrumiem ieēsties dziļāk sporta apģērba audumā.

Tā kā sporta apģērbs izžūst ļoti ātri, dažreiz pēc sporta piemirstas to uzreiz izmazgāt, pēc tam šķiet, ka tas jau ir sauss un pietiekami tīrs.  Kā pārliecināties, ka dārgais sporta apģērbs jau pēc pāris treniņiem neiegūst neciešamu sviedru smaku?

Nevajadzētu sasvīdušu sporta apģērbu iemest veļas kastes apakšā.

Ja neplānojat to mazgāt uzreiz, labāk to no sākuma izžāvējiet, tā apģērbs būs pasargāts no sviedru baktēriju savairošanās.

Nelietojiet dubultu mazgāšanas līdzekli savam sporta apģērbam,

cerībā tādējādi izdabūt nepatīkamo sviedru aromātu. Veļas pulvera pārdozēšana var izraisīt miltrasas un pelējuma baktēriju savairošanos uz jūsu apģērba. Pietiks ar divām tējkarotēm pulvera, lai izmazgātu vienu veļasmašīnas partiju. Mēģiniet pievienot uz pusi vai ¾ mazāk mazgājamā līdzekļa kā līdz šim.

Neizmantojiet veļas mīkstinātājus, skalojot sporta apģērbu.

Skalojamais līdzeklis var aizķepināt sporta apģērba auduma šķiedras, kas neļaus nākamreiz veļas pulverim kārtīgi izmazgāt netīrumus un nepatīkamo aromātu.

Jebkuru smaku neitralizēšanai var izmantot skalošanas ūdeni, kura sastāv no 1 daļas etiķa un 4 daļām ūdens.

Iemērciet apģērbu uz 30 minūtēm. Otrs variants ir izmantot skābekļa balinātāju ar aukstu ūdeni un iemērkt drēbes uz diennakti.

Mammamuntetiem.lv/ Foto: Shutterstock