Pilngraudu brokastu mafini ar sēkliņām un āboliem - recepte
Šie mafini ir domāti brokastīm vai spēcinošam launagam.
Garšīgi
2016. gada 1. oktobris, 07:30

Pilngraudu brokastu mafini ar sēkliņām un āboliem - recepte

Jauns.lv

Mafini ir ideāls produkts, kas ir ātri pagatavojams, variējams ar garšām un tekstūrām no ļoti veselīga līdz pat ļoti saldam un neikdienišķam. Šie mafini ir domāti brokastīm vai spēcinošam launagam, jo tajos pilngraudu miltu veselīgums, kas vienlaikus veido arī rupju un sulīgu struktūru, nedaudz riekstainu piegaršu, kopā ar sēkliņām un rozīnēm dos lielisku sāta sajūtu.

Sastāvdaļas:

80 g rozīņu

230 g pilngraudu kviešu milti

1 tējk. cepamā pulvera

1 tējk. sodas

šķipsniņa sāls

1/ tējk. kanēļa

1 vidēja ola

2 olu dzeltenumi

100 g brūnā vai baltā cukura

250 ml kefīra

125 ml saulespuķu eļļas

110 g sarīvētu ābolu

20 g ķirbju sēklu

20 g saulespuķu sēklu

Pagatavošana:

Sakarsē krāsni 190 grādus karstu. Mafinu formiņas vai nu ietauko, vai arī izklāj ar papīra formiņām.

Bļodiņā liec rozīnes un pārlej ar karstu ūdeni. Paturi 10 minūtes.

Lielākā bļodā sajauc miltus, cukuru, sāli, sodu, cepamo pulveri un kanēli.

Otrā bļodā kefīru, olu, olu dzeltenumus un eļļu sajauc ar dakšiņu tikai tik daudz, lai viss sajaucas kopā.

Šķidrās sastāvdaļas iejauc sausajās sastāvdaļās un samaisi, pēc iespējas mazāk maisot, bet tomēr, lai viss ir vienmērīgi sajaucies. Lai liekas, ka masa nav līdz galam izmaisīta. Pieliec ābolus, ķirbju un saulespuķu sēklas un rozīnes (ūdens noliets).

Iemaisi, lai ir visā mīklā.

Pannu liec krāsns vidējā nodalījumā augšas un apakšas režīmā. Cep apmēram 25–30 minūtes, līdz mafins ir zeltaini skaists un, uzspiežot ar pirkstu, ir stingrs.


Recepte un foto:

cetrassezonas.lv