Izstādē varēs uzzināt par ķirbju izmantošanu veselībā, kulinārijā un vīna darīšanā
Izstāde muzejā būs apskatāma no 12.oktobra līdz 16.oktobrim.
Noderīgi ikdienā
2016. gada 5. oktobris, 11:32

Izstādē varēs uzzināt par ķirbju izmantošanu veselībā, kulinārijā un vīna darīšanā

Jauns.lv

Latvijas Dabas muzeja izstādē "Ķirbis jūsu veselībai 2016" interesenti varēs uzzināt, kā šo dārza lielāko ogu izmantot veselībā, kulinārijā un vīna darīšanā, informēja muzejā.

Izstādes laikā ķirbju audzētāji ikvienam sniegs konsultācijas par ķirbju audzēšanu, to izmantošanu kulinārijā, vīna darināšanā un veselības uzlabošanā. Būs iespēja uzzināt, kā izmantot ķirbju mizas, eļļu un sēklas, kurus ķirbjus labāk izmantot sulas iegūšanai, no kurām šķirnēm gatavot sukādes, cept karbonādes, tortes un vārīt biezeņus. Tāpat apmeklētāji varēs degustēt un iegādāties ķirbjus, to sēklas.

Paredzētas arī izglītojošas lekcijas, kurās ar savu pieredzi dalīsies Artūra Sildes dārzkopības entuziastu kluba "Tomāts" biedri. Lekcijas notiks no 12.oktobra līdz 15.oktobrim.

Izstāde muzejā būs apskatāma no 12.oktobra līdz 16.oktobrim.

Ieskats pagājušā gada ķirbju izstādē:

 

LETA / Foto: Evija Trifanova/LETA