No tomātiem var gatavot arī ievārījumu.

Recepte. Izvāri ideālu tomātu ievārījumu!

Garšīgi
2016. gada 5. oktobrī 14:30 2016. gada 5. oktobrī 14:30
Tomāti – sen jau zināmais tomātu kečups, tad tomāti želejā, tomātu zupās, salātos un sulās, bet retums – ievārījums. Saldeni pikants, atsvaidzinoši pikants un tāds, kas vienkārši liek tomātus cienīt vēl vairāk. Šis ievārījums ir ideāls ar gaļas ēdieniem, ar kraukšķīgu bageti, kas pildīta ar Brī sieru vai ar krostīni ar čedaru. Un tas nav viss, bet tikai sākums.

Sastāvdaļas:

1100 g tomātu, smalki sagriezti

5 ēd.k. aveņu etiķa

100 g Demeraras cukura

10 cm rozmarīna zariņš

2 palieli timiāna zariņi

1/2 kanēļa standziņas

1/2 sarkanā čili no smailā gala, kur mazāk sēkliņu

1 citrona sula

Pagatavošana:

Katlā liec visas sastāvdaļas, karsē uz vidēji lielas liesmas un ik pa laikam apmaisi, līdz cukurs izkusis un parādās putas. Putas nosmel un, kad to vairs nav, uzgriez liesmu lielu un vāri kādas 30 minūtes, līdz ievārījums kļuvis biezāks un ķepīgāks.

Kad tas ir salīdzinoši biezs, nogriez liesmu un padzesē kādas 10 minūtes. Pildi sterilizētās burkās.

Recepte un foto:

cetrassezonas.lv

Citi šobrīd lasa

Diena PĒC: tā izskatās leģendārā Glāstonberijas festivāla vietā šorīt 14
Pasažieri no Pērtas piedzīvo šausmas lidojumā. Pilots viņiem ieteica lūgties 16
Jāņos noslīkušā puiša draudzene atklāj dīvainus nelaimes apstākļus
Pievienot komentāru