Ja mājās ir zirgs, tad palīgā nāk iRobot
Ponijs Zibo ļoti bieži uzturas mājās. Un, loģiski, arī viņš sanes netīrumus.
Tīras grīdas katru dienu
2016. gada 13. janvāris, 08:00

Ja mājās ir zirgs, tad palīgā nāk iRobot

Jauns.lv

Atpūtas vietas Zirgzandales īpašniece un dizaina žurnāliste Sandra Zaiceva novērtējusi, cik ļoti noderīgi palīgi ir grīdas uzkopēji iRobot Roomba un iRobot Braava.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sandra neslēpj, ka viņai grīdas tīrīšana nav no tām mīļākajām nodarbēm, turklāt darba specifikas dēļ māju nākas uzkopt pat vairākas reizes dienā. „Kā atnāku no zirgu staļļiem, tā jāņem birste rokās. Un ne vienmēr tam ir laiks,” atzīstas Sandra Zaiceva, kurai testēšanai nodoti grīdas sausās uzkopšanas robots iRobot Roomba 876 un grīdas uzmazgāšanas robots iRobot Braava 390T.

Divi suņi, divi kaķi un pat zirgs!

Sandra dzīvo jaukā lauku sētā Mārupē. Viņas ikdiena paiet, ne tikai strādājot žurnālistikā, bet arī apkopjot zirgus, piedāvājot viesiem izjādes ar zirgiem, vizināšanos ratos. Bez zirgiem Sandrai ir arī divi kaķi, divi milzīgi Vidusāzijas aitu suņi un pat ponijs, kuri visi bieži vien uzturas dzīvojamās telpās.

„Es taču dzīvoju laukos! Tad nu gluži loģiski, ka gan es, gan arī mani dzīvnieki mājās sanes daudz netīrumu. Darbs stallī nav no tiem tīrākajiem, tāpēc apģērbs un apavi ir ar smiltīm, salmiem, dzīvnieku sariem, spalvām un, ko tur slēpt, arī mēsliem. Tā kā es, uz mirkli ienākot mājās no staļļa, zābakus nost nevelku, tad gaišā dēļu grīda, lai cik izturīga un praktiska tā būtu, regulāri ir jāuztīra,” skaidro Zaiceva.

Viņa jau pirms kāda laika sāka meklēt savai saimniecībai pienācīgus grīdas uzkopšanas robotus, bet dažādu iemeslu dēļ tos tā arī neiegādājās. „Man ir maz brīva laika, un es to negrasos tērēt nepārtrauktai mājas tīrīšanai. Tāpēc man jau sen bija doma – vai nu algot mājkalpotāju, vai arī iegādāties iRobot. Taču tālāk par šo domu nebiju tikusi,” atklāta ir Sandra, kura tagad ar iRobot ir gana apmierināta.

Ierosina ražot košās krāsās

Sandra stāsta, ka pirmajās testēšanas dienās robotiem bijis ļoti daudz darba: „Es pat speciāli pirms tam neiztīrīju māju, lai novērtētu, uz ko tie ir spējīgi! Un tagad redzu, cik daudz sīku netīrumu var slēpties dēļu grīdā – sausās uzkopšanas robots iRobot Roomba 876 tik tīra un tīra.”

Sandra priecājas, cik ņipri iRobot Roomba 876 strādā. „Man patīk aktīvs, enerģisks darbs, un šis robots tā darbojas. Savukārt, skatoties uz iRobot Braava, man šķiet, ka tas ir pārāk lēnīgs. Tas nav mans darba temps, un ir sajūta, ka tādā veidā nekas neiet uz priekšu. Lai gan, protams, darbs tiek izdarīts, taču jāatzīst, ka ne pilnībā – uzmazgāšanas robots netiek galā ar pleķiem, kas grīdā jau ir nedaudz ieēdušies. Piemēram, ar tiem, kas palikuši no kaķu barības – kaķi bieži vien pa grīdu izmētā barības gabaliņus, un, ja uz tiem nejauši uzkāpj, izveidojas pleķi.

Kā jau teicu, speciāli nedēļu nemazgāju grīdu, lai redzētu, kas robotiem ir pa spēkam. Tagad ir skaidrs, ka ar šādiem pleķiem iRobot Braava tomēr galā netiek. Visticamāk, man pašai vajadzēs grīdu pamatīgi izberzt ar speciāliem tīrīšanas līdzekļiem un tikai pēc tam palaist robotus. Jo domāju, ka svaigus pleķus iRobot Braava iztīrītu bez problēmām. Turklāt turpmāk jau šādu problēmu man vairs nebūs – ja arī kaķi izmētās barību, iRobot Roomba to savāks, pirms kāds, uz tās nejauši uzminot, būs iesmērējis grīdā,” spriež saimniece.

Šādos gadījumos, kad uz grīdas ir piekaltuši netīrumi, iRobot speciālisti iesaka lietot nevis vieglās uzmazgāšanas robotu iRobot Braava, bet jau krietni jaudīgāku - grīdas mazgāšanas robotu - iRobot Scooba 450, kas grīdu mazgā nevis ar mitru lupatiņu, bet ar tīŗu ūdeni kārtīgi atmērcē piekaltušos netīrumus, noberž tos ar rotējošu birsti un netīro ūdeni savāc atsevišķā bākā.

Sandrai, kā jau dizaina žurnālistei, ir svarīgi arī, kāds ir šo robotu dizains. „Tas man patīk! Šie roboti lieliski iederas manas mājas interjerā un nekrīt acīs, netracinot ar savu izskatu. Es pat ieteiktu iRobot ražotājiem padomāt par košām krāsām – korpusu taisīt ne tikai melnu vai baltu, bet nebaidīties piedāvāt spilgti sarkanu, dzeltenu, zaļu. Tad šie roboti būtu arī kā dizaina elementi, kurus nevajadzētu slēpt modernā interjerā,” ierosina Sandra Zaiceva.


iRobot Roomba®

Viens no modernākajiem iRobot Roomba robotiem putekļsūcējiem! 800. sērijas Roomba roboti nodrošina maksimālu tīrīšanas sniegumu, minimizējot to apkopes un tīrīšanas rūpes. Jaunā AeroForce tīrīšanas tehnoloģija nodrošina piecas reizes lielāku sūkšanas jaudu un savāc līdz pat 50% vairāk netīrumu. AeroForce sistēma ir trīs ļoti svarīgu, jaunu tehnoloģiju kombinācija, kas nodrošina visveiksmīgāko sūkšanas jaudas un netīrumu savākšanas apvienojumu: AeroForce™ netīrumu savākšanas rullīši, gaisa plūsmas paātrinātājs un augstas veiktspējas putekļsūcējs. Jaunajā tīrīšanas sistēmā birstes ir aizstātas ar netīrumu savācējrullīšiem, kas ir vairāk pasargāti no matu, diegu uztīšanās un vairs neaplīp ar dzīvnieku spalvām, līdz ar to līdz minimumam samazinot rūpes par robota apkopi. Īpaši tas atvieglo dzīvi mājdzīvnieku saimniekiem, jo vidējas un īsas dzīvnieku spalvas, kas var pieķerties pie birstēm, jaunajos rullīšos vairs neķeras. Roomba lietošana katru dienu ir kļuvusi vēl ērtāka un vienkāršāka.



iRobot Braava™

Grīdas uzmazgāšanas robots, kura uzdevums tīrīt grīdas atbilstoši izvēlētajam režīmam. Robots vai nu uzslauka, vai uzmazgā grīdu. Braava lietošana ir vieglāka par vieglu – piestipriniet mikrošķiedras drānu pie magnētiskās tīrīšanas uzlikas, novietojiet robotu uz grīdas un nospiediet uzslaucīšanas vai uzmazgāšanas režīma pogu. Uzslaucīšanas režīmā Braava savāks putekļus, netīrumus un matus. Uzmazgāšanas režīmā ar samitrināto lupatiņu Braava arī satīrīs traipus un nedaudz piekaltušus netīrumus. Uzmazgāšanas režīma Braava telpu uzkopj līdzīgi kā cilvēks – īsām abpusējām kustībām, lai efektīvi tiktu galā arī ar traipiem uz cietajiem grīdas segumiem (arī uz lamināta). Braava strādā tik klusi, ka netraucēs ikdienas aktivitātes vai pat miegu.


iRobot servisa centrs: Bieķensalas iela 21 (Mūkusalas biroju ēka, blakus t/c Rīga Plaza)

Vairāk par iRobot grīdas uzkopšanas robotiem var uzzināt irobot.lv vai piezvanot 202 44 222

Ja arī jums ir interese par iRobot, varat pieteikties testam, zvanot pa tālruni 20244222 vai elektroniski mājaslapā www.irobot.lv/test


Reklāmas raksts sadarbībā ar

www.irobot.lv / Foto: Juris Vaidakovs