Agra Daņiļeviča ģimene novērtē iRobot
Deju studijas Dzirnas vadītājs Agris Daņiļevičs.
Tīras grīdas katru dienu
2015. gada 31. marts, 12:00

Agra Daņiļeviča ģimene novērtē iRobot

Jauns.lv

Deju studijas Dzirnas vadītājs Agris Daņiļevičs ar sievu Singitu jau vairākas nedēļas grīdas uzkopšanu mājās uztic iRobot Roomba un iRobot Scooba.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Daņiļeviču ģimene atzīst, ka ļoti novērtē čaklo palīgu iRobot Roomba un

iRobot Scooba

ienākšanu viņu lauku mājās Raganā. Birstes un slotas, ar ko iepriekš māju uzkopa Agra sieva Singita, nu ir noliktas kaktā un nemaz vairs netiek izmantotas.

iRobot Roomba – grīdas sausā uzkopšana

Putekļsūcējs un netīrumu savācējs ar birstēm. Domāts jebkādām grīdām (arī paklājiem), visvienkāršākā lietošana, savāc smiltis, putekļus, gružus, dzīvnieku spalvas, arī lielākus gružus, izņemot slapjus un piekaltušus netīrumus. 99% gadījumu tieši šo vajadzētu ņemt kā pirmo robotu.

Agris uzjautrinās par astoņus mēnešus vecās meitas Emīlijas Paulas reakciju uz mājas jaunajiem iemītniekiem, smejot, cik atvase rūpīgi uzmana robotu darbošanos un pārvietošanos, rāpus cenzdamās tos noķert. „Dažkārt mazā savā valodā arī sarunājas ar robotiem, nevairoties kādreiz tos sabārt,” smaidot stāsta Agra kundze Singita.

Mājas saimniece atzīst, ka abi mājas uzkopēji visbiežāk tiek palaisti strādāt, kad Singita ar Emīliju dodas pastaigās. „Tad ne mēs maisāmies pa kājām robotiem, ne tie traucē mums.

iRobot Scooba – grīdas mazgāšana

Grīdas mazgāšana ar birstēm, netīro ūdeni savācot atsevišķi. Domāts mitrumizturīgām cietajām grīdām (flīzes, linolejs). Neaizvietojams, ja ir dubļi vai piekaltuši netīrumi, taču nespēj savākt tik liela izmēra gružus kā Roomba. Visbiežāk lietojams kā nākamais pēc Roomba, ja uz grīdas mēdz būt piekaltuši netīrumi vai ja nespējat iedomāties grīdu bez tās mazgāšanas. Lielā Scooba – lielām telpām, mazā –vannas istabām un tualetēm.

Ja sausais putekļsūcējs iRobot Roomba ir ļoti kluss, tad grīdas mazgātājs iRobot Scooba, kas ir jaudīgs flīžu grīdas seguma tīrīšanā, darbojoties visai manāmi rūc. Skatoties TV, to darbināt noteikti neieteiktu,” sapratusi Singita.

Viņas nedalītas simpātijas ir iekarojis iRobot Roomba. „Tas man ir brīnišķīgs atklājums! Grīdas slaucīšana man nekad nav bijusi problēma, vienmēr to esmu darījusi bez mazākās piepūles. Tomēr, kopš grīdas segumu tīra iRobot, es ļoti novērtēju gan to, ka gaisā nesaceļas putekļi, kā tas ir slaukot, gan nevainojamo, pat perfekto tīrīšanas kvalitāti. Pēc tam kad pāri ir gājis iRobot Roomba, uz grīdas nav ne mazākā puteklīša vai gruzīša!

Turklāt tas piekļūst arī vietām, kas citkārt nav viegli aizsniedzamas un lielākoties paliek neiztīrītas, – piemēram, gultu un skapju apakšas. Tā kā mājās ir mazs, rāpojošs bērns, iRobot radīto tīrību nudien novērtēju ne tikai kā mājas saimniece, bet arī kā mamma,” atzīst Singita Daņiļeviča.

Gan Singita, gan Agris spriež, ka iRobot lieliski noderētu arī deju studijas Dzirnas zāles uzkopšanā. „Lielākoties pēc nodarbībām grīda ir piebirusi ar matiem, un sausais putekļsūcējs būtu efektīgs palīgs. Tāpat noderētu arī mitrais grīdas mazgātājs – tas savukārt ar speciālajiem mazgāšanas līdzekļiem noteikti perfekti tiktu galā ar sviedriem, kas, izpildot vingrinājumus, neizbēgami paliek uz grīdas,” domā Agris Daņiļevičs un ir sācis izmēģināt iRobot plašajā deju zālē.

„Bet runājot  par māju – ja bez mitrā mazgātāja iRobot Scooba es laikam varētu iztikt, tad no iRobot Roomba tieši tā darba kvalitātes dēļ tik tiešām negribētu šķirties,” neslēpj Singita Daņiļeviča.

iRobot servisa centrs: Bieķensalas iela 21 (Mūkusalas biroju ēka, blakus t/c Rīga Plaza)

Vairāk par iRobot grīdas uzkopšanas robotiem var uzzināt irobot.lv vai piezvanot 202 44 222

Ja arī jums ir interese par iRobot, varat pieteikties testam, zvanot pa tālruni 20244222 vai elektroniski mājaslapā www.irobot.lv/test


Reklāmraksts tapis sadarbībā ar iRobot 

Margarita Koržakova / Foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva