Marika Ģederte: "Būs noteikti jāizmēģina arī mājās!"
„Laikam vispirms jāsāk nevis ar mājdzīvnieka iegādāšanos, bet ar šādu draudziņu,” joko Marika Ģederte, novērtējot iRobot.
Tīras grīdas katru dienu
2015. gada 30. marts, 12:00

Marika Ģederte: "Būs noteikti jāizmēģina arī mājās!"

Jauns.lv

Nu jau vairākas nedēļas uzņēmējas Marikas Ģedertes vadītajā skaistumkopšanas salonā Mary Cohr skaistumkopšanas institūts ir divi jauni darbinieki – iRobot Roomba un iRobot Scooba.

­Pati Marika salonā neuzturas ik dienas, tāpēc roboti uzticēti personālam. Un skaistumkopšanas institūta administratores ir sajūsmā par palīgiem – grīdas patiešām ir uzkoptas un tīras.

iRobot Roomba strādā klusi, un šķiet, ka tam vispār nav jāpievērš uzmanīb­a. Galvenais – pēc katras tīrīšanas reizes atcerēties iztīrīt tvertni, bet to var darīt līdz pat nākamajai darbības reizei. Robots pats aiziet uzlādēties un iztīra visu noteiktajā laikā. iRobot darbu veic kvalitatīvi. Jau pirmajā reizē rezultāts bija acīm redzams,” iespaidos dalās Mary Cohr darbinieces.

iRobot Roomba – grīdas sausā uzkopšana

Putekļsūcējs un netīrumu savācējs ar birstēm. Domāts jebkādām grīdām (arī paklājiem), visvienkāršākā lietošana, savāc smiltis, putekļus, gružus, dzīvnieku spalvas, arī lielākus gružus, izņemot slapjus un piekaltušus netīrumus. 99% gadījumu tieši šo vajadzētu ņemt kā pirmo robotu.

Viņas ir apmierinātas arī ar iRobot Scooba darbību. „Tas gan šķiet nedaudz sarežģītāks un prasa vairāk uzmanības. Tas manuāli jāliek lādēt, tajā jāielej ūdens, tīrīšanas līdzeklis, arī visas detaļas jāizskolo. Bet, ja pie tā visa pierod, tas kļūst par pašsaprotamu lietu un noteikti prasa krietni mazāk laika nekā grīdas mazgāšana. Arī pēc šā robota darba bijām patīkami pārsteigtas. Palaidām to vēl vienu reizi, un rezultāts bija neredzēts, var teikt – salonā nekad nebija tā spīdējusi grīda. Tiešām!”

iRobot Scooba – grīdas mazgāšana

Grīdas mazgāšana ar birstēm, netīro ūdeni savācot atsevišķi. Domāts mitrumizturīgām cietajām grīdām (flīzes, linolejs). Neaizvietojams, ja ir dubļi vai piekaltuši netīrumi, taču nespēj savākt tik liela izmēra gružus kā Roomba. Visbiežāk lietojams kā nākamais pēc Roomba, ja uz grīdas mēdz būt piekaltuši netīrumi vai ja nespējat iedomāties grīdu bez tās mazgāšanas. Lielā Scooba – lielām telpām, mazā –vannas istabām un tualetēm.

Salona meitenes stāsta, ka abi roboti paši sajūt kāpnes un no tām izvairās un tiem ir pieejamas arī virtuālās sienas, kas pasargā, lai robots nebrauc kur nevajag. „Mēs šīs sienas izmantojam, lai roboti nebrauktu gar meistaru kabinetiem un frizētavu, jo tie ir diezgan skaļi,” paskaidro Marikas Ģedertes darbinieces, piebilstot: „Šie roboti ir arī lieliska izklaide – klienti priecājas par to čaklumu. Tā ir lieliska modernizācija un jauninājums telpām, kas patiešām piesaista cilvēku uzmanību.”

Arī pati Marika Ģederte domā personiski pārliecināties par šo robotu nepieciešamību. „Pagaidām testējam robotus salonā, un darbinieces ir apmierinātas. Tāpēc man radusies doma tos izmēģināt pašas mājās. Vienīgā problēma ir tā, ka robotus nevar atstāt strādāt, kad mājās neviena nav, bet ir ieslēgta signalizācija. Tāpēc nāksies samierināties, ka mēs robotiem maisīsimies pa kājām,” pasmaida Marika Ģederte, sakot, ka ikdienas darbos aizņemtiem cilvēkiem šie roboti patiešām ir lielisks palīgs mājas sakopšanā.

iRobot speciālisti atzīst, ka robotus visērtāk lietot, kamēr visi ir ārpus mājas, tādēļ iesaka konsultēties ar signalizācijas meistariem, vai iespējams regulēt signalizācijas jūtību. Šādu risinājumu izmanto arī mājdzīvnieku saimnieki, lai signalizācija nereaģētu uz mājas mīluļiem, bet tajā pašā laikā būtu jūtīga pret lielākiem objektiem.

iRobot servisa centrs: Bieķensalas iela 21 (Mūkusalas biroju ēka, blakus t/c Rīga Plaza)

Vairāk par iRobot grīdas uzkopšanas robotiem var uzzināt irobot.lv vai piezvanot 202 44 222

Ja arī jums ir interese par iRobot, varat pieteikties testam, zvanot pa tālruni 20244222 vai elektroniski mājaslapā www.irobot.lv/test

Reklāmraksts tapis sadarbībā ar „iRobot”

Margarita Koržakova / Foto: Mārtiņš Ziders