19 gadus veca meitene atmostas smadzeņu operācijas laikā. FOTO
Polietes Igas Jasikas galvaskauss bija vaļā. Viņa atmodās no anestēzijas un sāka uzdot jautājumus, vai operācija rit veiksmīgi.
Trakā pasaule
2015. gada 2. janvāris, 19:44

19 gadus veca meitene atmostas smadzeņu operācijas laikā. FOTO

Jauns.lv

19 gadus vecās Igas Jasikas smadzeņu vēža šūnu izoperēšana bija jau pusē, kad piepeši meitene pamodās no narkozes... uz operāciju galda un vaļēju galvaskausu.

Polietei Igai Jasikai tika konstatēts smadzeņu vēzis agrīnā stadijā, kad to ir iespējams apturēt ar operācijas palīdzību. Ziemassvētku laikā 19 gadus vecajai jaunietei veica galvas operāciju, kuras laikā viņa pārsteigusi Katovices slimnīcas personālu, atverot acis un esot pie samaņas! Tiesa, Igai nesākās panika, gluži otrādi: jauniete vienā mierā ārstiem vaicājusi, kā rit operācija, vai viss notiek labi. Neiroķirurgi bija izņēmuši Jasikas galvas augšējo daļu, tomēr tas netraucēja viņai runāt! Pēcāk slimnīcas personāls komentēja, ka Iga neko nevarēja ne just, ne redzēt - viņa katrā ziņā nejuta sāpes -, taču viņas spēja šādā brīdī loģiski runāt un uzdot jautājumus esot gluži brīnums. Lai arī operācija beigusies veiksmīgi, šis incidents Katovices slimnīcā tiks izmeklēts, sevišķi anesteziologa darbs. Pati paciente Polijas medijiem sacīja, ka "es daudz ko neatceros, bet dakteris teica, ka esmu runājusi ar viņu par kaķiem, kuri man ļoti patīk".

Kasjauns.lv, Foto: Facebook

Tēmas