Kramiņš atkal kritisks. Sadod dziesmu konkursam "Supernova"
Edgars Kramiņš ir neizpratnē gan par dziesmu konkursa „Supernova 2015” nosaukumu, gan žūriju, gan dalībnieku sastāvu.
Slavenības
2015. gada 21. janvāris, 04:47

Kramiņš atkal kritisks. Sadod dziesmu konkursam "Supernova"

Jauns.lv

18. janvāra vakarā skatītājiem Latvijas Televīzijā bija iespēja novērtēt jauno muzikālo šovu „ Supernova 2015”. Vokālajam pedagogam Edgaram Kramiņam, protams, ir savs viedoklis par Latvijas šā gada Eirovīzijas tusiņu.

Konkursa „ Supernova 2015” mērķis ir atklāt jaunus talantus, tādā veidā dodot daudziem mūziķiem iespēju sevi pieteikt uz lielās skatuves, bet tā uzvarētājs saņems iespēju pārstāvēt Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursā.

 Žūrijas komisijas sastāvā ir dziedātāja Ieva Kerevica, grupas „Prāta vētra” dalībnieks Kaspars Roga, dziedātājs Dons, īstajā vārdā Artūrs Šingirejs un mūzikas producents Guntars Račs.

Kramiņam lielu neizpratni jau izraisa konkursa nosaukums „Supernova 2015”. „Man ir kauns šī konkursa organizatoru vietā par šāda konkursa norisi. Sākot ar starptautiska konkursa nacionālās atlases „cienīgu nosaukumu” un beidzot ar žūrijas komisijas sastāva veidošanu. Pēc nosaukuma kāds vēl var padomāt, ka ir bijuši arī „Supernova 2013” vai „Supernova 2014”! Ir muļķīgi iedomāties, ka noslēpjot Eirovīzijas konkursa nosaukumu jeb precīzāk - aizslēpjoties aiz neko neizsakoša nosaukuma, mainīsies sabiedrības attieksme pret šo konkursu,” tā Kramiņš. „Faktiski tie ir tie paši vēži, tikai citās kulītēs iesvērti. Aplūkojot konkursa rezultātus, ir skaidri redzams, ka tās dalībnieku vidū ir vai nu žūrijai pietuvinātu personu loks, kas ir talantu šovu dalībnieki: Antra Stafecka, Mārtiņš Ruskis, Aminata Savadogo, Andris Rihards Bērziņš, vai lielāku skatītāju atpazīstamību neieguvuši cilvēki,” par konkursantu izvēles saprātīgumu šaubās vokālais pedagogs.

Viņaprāt, šādi nemeklē harizmātisku līderi, kas spētu aizraut Eiropu. „Tad Dona menedžere aicinātu savu aizbildni Donu un Ievu Kerēvicu piedalīties konkursā, nevis kopā ar diviem bundziniekiem iespundētu viņus žūrijas komisijā.” Kramiņam nav izprotamas vēl dažas nianses konkursa norisē: „Kā vieni dziedātāji var spriest par citu savu kolēģu atbilstību konkursam? Vai tiešām Donam, kā pagājušā gada trešās vietas ieguvējam Eirovīzijas nacionālajā atlasē vajadzētu spriest par Samantas Tīnas piemērotību šā gada Eirovīzijai, lai gan pagājušajā gadā viņa ieguva otro vietu?”

Tā „Muzikālajā bankā” dziedāja pats Edgars Kramiņš!

Kasjauns.lv/ Foto: publicitātes, izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīva