Slavenības, kas paredzēja savu nāvi. TOPS
Slavenības
2015. gada 27. jūlijs, 13:46

Slavenības, kas paredzēja savu nāvi. TOPS

Jauns.lv

Vairāki šovbiznesa aprindās labi pazīstami un populāri ļaudis pareģojuši savu nāvi, iepinot liktenīgus vārdus dziesmu tekstos vai it kā pa jokam par to ieminoties intervijās. Pēc viņu aiziešanas redzams, cik gan precīzi viņi bijuši savos izteikumos!

­

No nāves nav iespējams izbēgt. Agrāk vai vēlāk mēs visi sastapsimies ar savu Radītāju. Ļoti daudziem cilvēkiem ir bail no nāves jeb no domas par to, kā viņi iespējams nomirs, un tas atstāj iespaidu uz viņu dzīvi. Dažkārt cilvēki mistiskā veidā pareģo kad, kur un kā viņi nomirs. Biedējoši apzināties, kā beigsies tava dzīve.

Bet dažkārt cilvēki runā par slikto tik ilgi, kamēr tas patiešām piepildās. Šā vai tā, ir baisi dzirdēt stāstus, kā cilvēki pareģojuši paši savu nāvi.

Tupaks Šakurs bija viens no populārākajiem hiphopa māksliniekiem. Viņa radošajai darbībai un dzīvei pat tiek veltītas studiju programmas koledžās. Tupaks paredzēja savu nāvi. Skaņdarbā „N***as Done Changed” viņš repo: „Mani sašāva un nogalināja, varu pastāstīt, kā tas notika vārdu pa vārdam. Bet labāk ticiet vien tam, ka nēģeri dabūt to, ko ir pelnījuši.” Šo skaņdarbu Tupaks izpildīja 1996. gadā tikai divus mēnešus pirms viņu nogalināja no garāmbraucošas automašīnas Lasvegasā.

Daži Džimiju Hendriksu uzskata par visu laiku izcilāko ģitāristu. Diemžēl to, cik izcila bijusi viņa karjera un mūzika, pasaule novērtēja vien pēc mūziķa nāves. Dīvainā veidā viņš zināja, kā viss dzīvē notiks. Divus gadus pirms nāves Hendrikss ierakstīja dziesmu „The Ballad of Jimi” („Balāde par Džimiju”). Dziesmā viņš stāsta par kādu vīru vārdā Džimijs un tekstā pareģo šā cilvēka nāvi un to, kas notiks pēc tam. „Viņš izmēģināja daudz ko, jo zināja, ka drīz mirs. Tagad Džimijs ir aizgājis, bet viņš nav pamests, viņa piemiņa aizvien dzīvo. Viņš atstājis mums to, ko laiks nespēj dzēst. Tagad viņu mīlam mēs visi, jā mīlam mēs visi. Viņš nav aizgājis, viņš ir tikai miris.” Šī dziesma nav iekļauta albumā, bet Hendriksa mūzikas fani to labi zina.

Džonu Lenonu 1980. gadā noslepkavoja viņa paša psihiski slims fans. Lenons pameta slavas virsotni un mūzikas biznesu 1975. gadā, lai nodotos sava tobrīd jaundzimušā dēla audzināšanai. Piecus gadus vēlāk viņš atgriezās mūzikas industrijā, lai ieskaņotu dziesmas jaunam albumam. Pēc nāves nepabeigto materiālu izdeva albumā „Doulbe Fantasy”. Dziesmā „Borrowed Time” („Aizlienētais laiks”) ir rindiņas: „Dzīvoju aizlienētā laikā, bez domas par nākotni”. Runā, ka šī bijusi pirmā dziesma, ko viņš ieskaņojis pēc atgriešanās mūzikā.

Marks Tvens, kura īstais vārds ir Semjuels Klemenss, neapšaubāmi ir viens no izcilākajiem amerikāņu rakstniekiem. Viņš pasaulei deva tādus iemīļotus personāžus kā Toms Sojers un Haklberijs Fins. Taču daudzi cilvēki nezina, ka rakstnieks sev pareģojis, kad mirs. 1909. gadā Tvens jokoja, ka nākamajā reizē, kad Haleja komēta lidos tuvu Zemei, viņš „aizies tai līdzi”. Haleja komēta mūsu planētai pietuvojas katrus 76 gadus un no Zemes to var redzēt vien dažus mēnešus. Gadu pēc Tvena izteiktā pareģojuma, Haleja komēta atgriezās. Tas bija 1910. gada 20. aprīlī. Dienu vēlāk izdzisa rakstnieka dzīvība. Viņš mira no sirdslēkmes.

Marks Bolans vislabāk zināms kā glam roka grupas „T.Rex” līderis. 1972. gadā grupa izdeva dziesmu „Solid Gold Easy Action”. Šajā skaņdarbā Bolans pareģo savu nāvi. Viņš dziesmu sāk ar rindām: „Dzīve ir tā pati un vienmēr tāda būs, tikpat vienkārši kā salasīt lapsas no koka”. Tas izrādījies kodēts vēstījums tam, kā viņš nomirs. Piecus gadus vēlāk mūziķis gāja bojā autoavārijā. Numura zīme automašīnai, kurā nomira Bolans, bija „FOX 661L” (fox – lapsa) un to atrada aplocījušos ap koku.”

Bobs Mārlijs ir zināms kā viens no daudzpusīgākajiem mūziķiem, kādi jebkad dzīvojuši. Viņa radītā mūzika aizsniedza visus zemes nostūrus. Savai ģimenei un draugiem Bobs bija arī pareģis. Viņa draugs un uzticības persona Alans „Skills” Kouls atceras, ka Mārlijs paredzējis, ka viņš uzcels ierakstu studiju, kura vēlāk iemantos pasaules slavu. Draugs arī norāda, ka mūziķis paredzējis, ka nomirs 36 gadu vecumā. 1976. gadā notika atentāta mēģinājums, bet tas nebija veiksmīgs un Mārlijs palika dzīvs. Piecus gadus vēlāk, mūziķis nomira no vēža. Viņam tobrīd bija 36 gadi.

Džefs Baklijs bija dziedātājs, komponists un ģitārists. Desmit gadus viņš darbojās kā sesiju mūziķis un pilnveidoja savu prasmi. Vēlāk Baklijs nodibināja pats savu grupu, lai sasniegtu jaunas virsotnes, taču tas nebija viņam lemts. Dziesmā „Dream Brother” Baklijs dzied par kādu vīrieti, kurš aizmidzis smiltīs: „Aizmidzis smiltīs un okeāna apskalots.” Šī bija pēdējā dziesma, ko viņš ierakstīja savam vienīgajam albumam „Grace”. Džefs Baklijs kļuva par vīru, ko pats apdziedāja dziesmā – viņš noslīka peldoties upē Memfisā, Tenesijā. ­

Mūziķis Proof bija viens no repera Eminema labākajiem draugiem. Viņš darbojās hiphopa apvienībā „D12”. Proof atpazīstamību iemantoja pēc gadsimtu mijas. Mūziķis, kurš iedrošināja Eminemu veidot repera karjeru, pareģoja savu nāvi grupas skaņdarbā „40 oz”. „Esmu klubā, jums mani vajadzēs noslepkavot tur,” viņš repoja. Hiphopa mūzikas nereti vardarbīgajā vidē tas nav neparasts iznākums, taču pašam paredzēt savu nāvi – nav visai ierasta lieta. Proof tovakar uzturējās klubā CCC Detroitā un bija iereibis, kad iesaistījās kautiņā. Ārā metējs brīdināja, lai vīri pārtrauc traci. Atriebības dzīts Proof izšāva no sava ieroča un saņēma divas lodes pretī.


Kasjauns.lv / Foto: Vida Press