Mirusi Harisona Forda bijusī sieva, kas sarakstīja scenāriju populārajai filmai "E.T."
Harisons Fords (pa labi) ar tolaik vēl topošo sievu scenāristi Melisu Matisoni un režisoru Stīvenu Spīlbergu 1982. gadā.
Slavenības
2015. gada 5. novembris, 16:44

Mirusi Harisona Forda bijusī sieva, kas sarakstīja scenāriju populārajai filmai "E.T."

Jauns.lv

65 gadu vecumā mirusi Holivudas aktiera Harisona Forda bijusī sieva scenāriste Melisa Matisone, ar kuru viņš bija precējies laikaposmā no 1983. gada līdz 2004. gadam. Matisone sarakstījusi scenāriju daudzu iemīļotajai fantastikas filmai „E.T. The Extra Terrestrial” („Citplanētietis”).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Melisa Matisone bija nominēta „Oskara” balvai par scenāriju Stīvena Spīlberga 1982. gadā uzņemtajai lentei „E.T. The Extra Terrestrial” („Citplanētietis”), kurā galveno lomu atveidoja tolaik vēl pavisam mazā Drū Berimora.

„Melisai bija sirds, kas izstaroja cēlsirdību un mīlestību un kvēloja tikpat karsti kā sirds, ko viņa deva citplanētietim,” sagrauts par kolēģes nāvi, savā oficiālajā paziņojumā izteicies režisors Spīlbergs.

Melisas Matisones brālis Dērks Matisons izdevumam „Variety” norādījis, ka māsa mirusi pēc ilgas slimības. Savukārt māsa Melinda Matisone-Džonsone šo ziņu vēlāk apstiprinājusi intervijā telekanāla „CBS News” reportierim, norādot, ka Melisa cietusi no neiroendokrīnā vēža.

Harisons Fords pagaidām nav sniedzis publisku paziņojumu par bijušās sievas nāvi, taču viņš redzēts apmeklējam Melisu viņas Kalifornijas mājās četras dienas pirms nāves.

Matisones un Forda laulībā dzimuši divi bērni. Dēls Malkolms ir mūziķis un viņš pasaulē nāca 1987. gadā. Savukārt 1990. gadā dzimusī meita Džordžija ir aktrise.

Fords un Matisone apprecējās 1983. gadā, bet pēc 18 laulībā nodzīvotiem gadiem sieva iesniedza tiesā prasību šķirt laulību. Runā, ka šķiršanās notikusi, jo Fords ballējies ar citām sievietēm un atstājis ģimenes mājas Manhetenā. Tā kā pāris pirms kāzām nebija noslēdzis pirmslaulību līgumu, pagāja trīs gadi līdz bijušie laulātie draugi spēja panākt vienošanos. Šī uzskatāma par vienu no dārgākajām šķiršanās prāvām Holivudas aprindās. Ziņu avoti raksta dažādas summas, kas svārstās no 85 līdz 118 miljoniem ASV dolāru, ko vīram nācies izmaksāt bijušajai sievai.

Harisons Fords bijis precējies trīs reizes. Ar pirmo sievu Mēriju Markvardi viņš bija precējies no 1964. gada līdz 1979. gadam un kļuva par tēvu diviem dēliem –Bendžaminam un Vilardam. Ar otro sievu Melisu Matisoni viņam ir divi bērni. Savukārt trešo sievu aktrisi Kalistu Flokhārtu viņš apprecēja 2010. gadā pēc astoņiem kopābūšanas gadiem. Viņi ir vecāki adoptētam dēlam Laiemam.

Drū Berimora filmā „E.T. The Extra Terrestrial” („Citplanētietis”)

Kasjauns.lv / Foto: Vida Press