Slavenību fotogrāfam Artūram Kondrātam pirmā personālizstāde. FOTO
Fotogrāfs Arturs Kondrāts savā pirmajā personālizstādē „Momentum” saņēma gan ziedus, gan uzslavas un dāvanas.
Slavenības
2015. gada 11. novembris, 15:30

Slavenību fotogrāfam Artūram Kondrātam pirmā personālizstāde. FOTO

Jauns.lv

Topmodele Ginta Lapiņa, basketbolists Kristaps Porziņģis, mūziķi Intars Busulis un Arstarulsmirus, aktrise Madara Botmane ir tikai daži no fotogrāfa Artūra Kondrāta pirmās personālizstādes „Momentum” dalībniekiem.

Personālizstādes vaininieks ar mūziku viesus sagaidīja pie ārdurvīm, kur bija sagādāts sarkanais paklājs. Fotogrāfu gan ar dāvanām, gan ziediem ieradās sveikt viņa draugi, kolēģi, kā arī daži no izstādes dalībniekiem. Vakars tika pavadīts sarunās, malkojot vīnu un mielojoties ar uzkodām un saldējumu.

Viena no personālizstādes modelēm, aktrise un režisora Regnāra Vaivara sieva Madara Botmane portālam Kasjauns.lv atklāja, ka šo fotogrāfiju ieraudzījusi pirmo reizi un ar redzēto ir apmierināta. „Artūrs neko mākslīgu ne no viena cilvēka negrib uztaisīt. Viņš grib noķert cilvēku tādu, kāds viņš ir. Man arī šovakar teica, ka mani reti var noķert smaidošu, bet šeit ir tas mirklis,” teic Botmane.

Savukārt Arstarulsmirus pastāstīja, kā tapusi viņa fotogrāfija. „Fotogrāfs ir noķēris tādu momentu, kur es dedzīgi gribu kaut ko teikt. Procesā viņš ļoti daudz ko jautāja un runāja. Esmu pie viņa bijis jau vairākas reizes fotografēties. Tā ir viņa metode fotografējot sarunāties, jo tādā veidā cilvēks atslābinās,” teic Arstarulsmirus. Izstādē apskatāma arī viņa māsa Anna.

Fotogrāfs Artūrs Kondrāts savā uzrunā pateicās klātesošajiem un izstādes dalībniekiem, kā arī raksturoja izstādes tematiku: „Mirklis. Kā laika vienība viņš ir niecīgs, bet mirklis ir īpašs ar to, ka to piefiksējot, viņš paliek uz mūžu, arī pēc simts gadiem. Tā vērtība tikai ceļas. Lai arī es saku šo uzrunu, tie cilvēki, kas ir iemūžināti fotogrāfijās, šeit ir galvenie varoņi. Cilvēki, kas reāli dara lielas lietas. Patiesībā tādu cilvēku Latvijā ir ļoti daudz. Šeit ir tikai trīsdesmit no viņiem. Jo vairāk vietas šeit diemžēl nav.”

Kasjauns.lv / Foto: Anete Janševica