Fantastiski reāli slavenību portreti, kas tapuši no... ēdiena! FOTO
Dziedātājas Riannas portrets, kas tapis no saldējuma.
Slavenības
2015. gada 13. novembris, 05:58

Fantastiski reāli slavenību portreti, kas tapuši no... ēdiena! FOTO

Jauns.lv

Redzēts daudz slavenību portretu dažādu mākslinieku interpretācijā. Taču šiem, ko radījusi Džesija Bērdena, piemīt apbrīnojama realitātes izjūta. Taču vēl apbrīnojamāks ir fakts, ka tie nav gleznoti ar krāsām un otām, bet gan uzmeistaroti no ēdiena!

Ilustratore Džesija Bērdena ņēmusi ikdienā lietotus pārtikas produktus un radījusi no tiem īstenus mākslas darbus. Slavenību portreti ir tik īsti kā talantīga otas mākslinieka uz audekla radītie darbi. Dziedātājas Riannas portretu mis Bērdena izveidojusi no saldējuma, leģendārā „bītla” Džona Lenona ģīmetni salikusi uz pārgrieztas bulciņas no magoņu sēkliņām, bet rokenrola karali Elvisu Presliju radījusi no šokolādes sīrupa.

Džesija Bērdena slavenību portretus veidojusi arī no kečupa un sinepēm, brokastu pārslām, makaroniem, ogu kompota, kā arī sāls un pipariem. Māksliniece portretus darinājusi ne tikai no ēdiena, bet arī no puķu ziedlapiņām, cigarešu pelniem un visparastākās zāles.

Bērdena par sirdij tuvāko uzskata Keitlinas Dženeres (bijušā māsu Kardašjanu patēva Brūsa Dženera, kurš mainījis dzimumu) portretu, kas tapis no brokastu pārslām „Wheaties”. „Man ļoti patīk Keitlinas Dženeres portrets no „Wheaties” pārslām. Tas iespējams nav estētiski aizraujošākais darbs, taču konceptuāli ir mans favorīts,” norāda māksliniece. „Esmu lepna par progresīvajām pārmaiņām, kādas šobrīd noris Amerikas kultūrā, un man patīk radīt ko tādu, kas ar tām ir saistīts.”

„Dažu portretu tapšana aizņēma mazāk par stundu, turpretī citi krietni ilgāku laiku,” atceras Bērdena. „Man šis process bija arī dziedniecisks, es nestādījos priekšā, cik ilgu laiku aizņems katrs no tiem. Man sākotnēji pat nebija mērķa radīt konkrēti portretus, es centos iedvesmoties no tā, ko redzu savā ikdienas dzīvē vai staigājot gar plauktiem supermārketā.”

Džesija darbus publiskojusi savā „Instagram” blogā, kuram jau ir vairāk nekā 10 000 sekotāju.


Kasjauns.lv / Foto: Vida Press

Tēmas