Viņus neaptur pat traģēdija: franču satīriķi turpina jokot! FOTO
Drosmīgi, nudien drosmīgi! Visu cieņu francūžu gara spēkam spēt jokot pat šādos apstākļos.
Trakā pasaule
2015. gada 17. novembris, 15:57

Viņus neaptur pat traģēdija: franču satīriķi turpina jokot! FOTO

Jauns.lv

Šodien iznākušais jaunākais „Charlie Hebdo” numurs pārsteidz visus. Vieni nespēj saprast, kā iespējams jokot brīdī, kad zemes klēpim vēl pat nav atdoti 129 teroraktos bojā gājušo cilvēku ķermeņi, citi slavē francūžu nesalaužamo garu.

Jaunāko satīras žurnāla numuru iesāk galvenais redaktors ar tekstu, ka visa izdevuma komanda ir satriekta par notikušo un sāpēs jūt līdzi visu cietušo ģimenēm un draugiem. Janvārī „Charlie Hebdo” saskārās ar islāmistu radikāļu uzbrukumu, kad redakcijas telpās tie sarīkoja slaktiņu, kas pāršalca visu pasauli un sērās ieveda Franciju.

Izdevuma redkolēģija saprot, ka uzbrukumu vienīgais mērķis ir iznīcināt Rietumos augsti cienītās vērtības un demokrātiju. Un tieši tāpēc karikatūru autori jaunākajā numurā atkal spējuši jokot – par sevi, par „tiem, viņiem” un par to, ka nesalūzīs.

Attēls ar cauršauto būtni, no caurumiem līstot ārā svinību dzērienam šampanietim, – tāda ir franču satīriķu atbilde. „Mēs nebaidāmies,” viņi vēsta. Spēcīgi, ciniski, pašironiski.

Citā attēlā redzami debesīs pacēlušies spoki, padusē līdzi iespraustām bagetēm. Ar to domātas mirušās francūžu dvēseles... Drosmīgi, nudien drosmīgi.


Astrīda Bomis/Foto: Facebook