Populāra dziedātāja tēvs bērnībā pārdots verdzībā, lai ģimenei būtu ko ēst
Pīters Andrē ar vecākiem – mammu Tea un tēti Savasu 2015. gada vasarā.
Slavenības
2015. gada 18. novembris, 20:11

Populāra dziedātāja tēvs bērnībā pārdots verdzībā, lai ģimenei būtu ko ēst

Jauns.lv

Anglijā dzimušajam austrāliešu dziedātājam un realitātes šovu zvaigznei Pīteram Andrē (42) bija saulaina bērnība, ko nevar teikt par viņa tēvu. Mūziķis tikai nesen atklājis, ka viņa tētis 11 gadu vecumā ticis pārdots verdzībā...

Pīters Andrē no sava tēva Savasa Andrē (82) tikai nesen izdibinājis asinis stindzinošus faktus par viņa bērnību. Savass bija viens no 13 bērniem nabadzīgā ģimenē, kas dzīvoja Kiprā. Lielā trūkuma un izmisuma vadīti vecāki pieņēmuši radikālu lēmumu, kā nopelnīt kaut nedaudz maizes ar ko pabarot ģimeni. Viņi pārdevuši dažus bērnus verdzībā. „Manam tēvam bija 11 gadu, kad viņu pārdeva verdzībā,” intervijā ar „Radio Times” izteicies Pīters Andrē. Šīs „darījums” noticis Otrā Pasaules kara beigās. „Viņi bija 13 bērni. Viņiem nebija ne ēdiena, ne naudas,” paskaidro dziedātājs. „Dažus bērnus nācās pārdot, lai iegūtu mazliet naudas ģimenei. Vairākus gadus vēlāk tētis atgriezās. Es par to uzzināju tikai nesen. Es apjautājos – ‘Tēt, vai tu to nopietni?’ Un viņš apstiprināja – ‘Jā, dēls, bet tāda bija mūsu dzīve.’”

Savasam Andrē pašam ir seši bērni un viņš aizvien ir sveiks un vesels. Pītera Andrē tēvs pratis izveidot visnotaļ veiksmīgu friziera un bārddziņa karjeru. Viņš šobrīd dzīvo Austrālijā, taču sirmajam vīram aizvien pieder frizierpiederumu veikaliņš Londonā.

Pīters slavē tēvu, ka tas viņam iemācījis darba mīlestību. „Tēva apņēmība un sasniegtais dzīvē – tas ir kas neticams. Viņš Londonā ieradās, nemākot ne vārda angļu valodā, iemācījās amatu – kļuva par bārddzini – un viņam aizvien ir frizierpiederumu veikals Padintgona rajonā.”


Kasjauns.lv / Foto: Vida Press