Neticami! Vientuļnieks dzīvo mežā 20 gadu un ārā nenāk
Itālijā sēņotāji mežā atraduši spāņu psihiatru, kurš pazuda pirms 20 gadiem.
Trakā pasaule
2015. gada 21. novembris, 10:58

Neticami! Vientuļnieks dzīvo mežā 20 gadu un ārā nenāk

Jauns.lv

Karloss Sančess de Salazars Ortiss kopš 1995. gada mitinās Toskānas mežos Itālijas rietumos. Viņam bija 26 gadi, kad vīrietis cieta no depresijas un gluži vienkārši nolēma pamest civilizāciju.

Vientuļnieks, nevienam nesakot, apmetās rezervātā Kalas Violinas zemesragā Ligūrijas jūras piekrastē Ziemeļtoskānā. Pēc dažiem gadiem viņa meklējumus pārtrauca, un 2010. gadā Karlosu oficiāli atzina par mirušu.

Tā viņš arī mierīgi dzīvoja pie dabas krūts, līdz pazudušā Karlosa teltij nejauši uzdūrās sēņotāji. Cilvēku valodu viņš nav aizmirsis, aprunājies, pastāstījis, ka dzimis Seviljā Spānijas dienvidos, agrāk bijis psihiatrs, pat parādījis savu pasi, studenta apliecību un citus dokumentus. Vienlaikus dabas bērns brīdinājis, ka pametīs savu patvērumu, ja par viņu pastāstīs citiem.

Nav zināms, vai sēņotāji deva vārdu klusēt, taču, atgriezušies mājās, viņi steidzās par savu atradumu paziņot organizācijai „Penelope”, kas meklē pazudušos cilvēkus. Vēl pēc mēneša izdevās atrast Ortisa tuviniekus Spānijā – vecākus un māsu. Māte, ieraugot foto ar dēla dokumentiem, izplūda asarās: “Tas ir mūsu Karloss.”

Vecāki tūdaļ izlidoja uz Itāliju, lai tiktos ar dēlu. Diemžēl viņš jau bija bez pēdām nozudis. Tuvinieki sola turpināt meklējumus un ir priecīgi, ka Karloss ir dzīvs. Māte uzsver, ka viņa gan ciena dēla vēlmi būt brīvam, tomēr nenomierināsies, līdz atkal varēs viņu apskaut.

Kā vientuļniekam visu šo laiku izdevies izdzīvot, īstas skaidrības nav. Daži domā, ka Karloss pārtiek no meža veltēm un kaut ko audzē, citi apgalvo, ka redzējuši viņu iznākam no meža un rakņājamies atkritumu tvertnēs.

Kasjauns.lv/ Foto:Vida Press