Filmai "Viens pats mājās" - šogad 25! FOTO
Slavenības
2015. gada 23. novembris, 18:11

Filmai "Viens pats mājās" - šogad 25! FOTO

Jauns.lv

Pagājuši jau 25 gadi kopš uz ekrāniem iznāca populārā Ziemassvētku komēdija „Viens pats mājās” („Home Alone”), kurā mazo Kevinu Makalisteru aizmirst mājās un viņš cenšas nosargāt namu no laupītājiem.

1990. gadā filma nopelnīja 500 miljonus ASV dolāru un tai pēcāk uzņēma vēl trīs turpinājumus (pēdējos divos galveno lomu atveido jau cits aktieris). Pateicoties Kevina lomai Makolijs Kalkins kļuva par savas paaudzes spožāko aktieri bērnu. Viņam bija desmit gadu, kad uz ekrāniem iznāca filma „Viens pats mājās”. Makolijam bija tikai 12 gadu, kad viņš jau bija miljonārs. Šā gada augustā aktieris nosvinējis jau savu 35. dzimšanas dienu!

Atzīmējot filmas „Viens pats mājās” 25. gadadienu, atskatāmies kā pa šo laiku klājies populārās filmas aktieriem.

Ketrīna O’Hāra – Kevina mamma Keita Makalistera

Kanādiete Ketrīna O’Hāra jau bija izpelnījusies atzinību kā talantīga aktrise pirms tika apstiprināta Kevina mammas lomai filmā „Viens pats mājās.” Pēc darba pie šīs kinolentes, aktrise piedalījusies tādos projektos kā „The Nightmare Before Christmas”, „Chicken Little and Frankenweenie”. Par lomu TV filmā „Temple Grandin” viņa saņēmusi arī neskaitāmas balvu nominācijas.

1992. gadā O’Hāra apprecējās ar Bo Velču. Pārim ir divi dēli Metjū (21) un Lūks (18).

Džons Herds – Kevina tēvs Pīters Makalisters

Viņš turpināja aktīvi strādāt kino arī pēc filmas „Viens pats mājās” uzņemšanas, taču nav pārāk apmierināts ar savas karjeras izaugsmi. Vienā no retajām intervijām 2008. gadā Herds izteicās: „Šķiet, ka no jauna galveno lomu aktiera esmu kļuvis par parastu darba zirgu. Tagad es pieņemu visu, ko vien piedāvā!”

2013. gadā Herds nofilmējās TV filmā „Sharknado”, kā viesaktieris piedalījās seriālos „Modern Family”, Person of Interest”, „Mistresses” un „NCIS: Los Angeles”.

Herdam un viņa bijušajai draudzenei Melisai Leo ir kopīgs dēls Džeks. Aktierim ir arī dēls Makss un meita Annika, kuri nākuši pasaulē bijušās laulības laikā ar sievu Šāronu Herdu.

Devins Retrejs – Kevina vecākais brālis Bazs Makalisters

Pēc mazā brālīša Kevina biedēšanas ar zirnekli filmā „Viens pats mājās” jaunais aktieris turpināja strādāt kino un televīzijā. Viņš kā viesaktieris piedalījies tādos seriālos kā „Law & Order: Special Victims Unit”, „Person of Interest”, „Agent Carter” un „Louie”. Viņam bija arī loma 2013. gadā uzņemtajā un „Oskara” balvai nominētajā filmā „Nebraska”.

Lai gan Devins Retrejs tēlojis neskaitāmas citas lomas, daudzi aizvien viņu atceras kā Bazu Makalisteru. 2009. gadā kādā no intervijām aktieris atzina, ka pirmajā brīdī ļaudis nenoticot un viņam nākoties taisnoties, ka viņš patiešām tēlojis Bazu leģendārajā komēdijā. „Viņi nespēj noticēt, ka šis ir tas pats varonis, ar kuru kopā viņi uzauguši,” norāda Retrejs.

Maikls Maronna – Kevina otrs vecākais brālis Džefs Makalisters

Lai gan Maikla Maronnas atveidotais Džefs pret mazo brālīti Kevinu nebija tik nejaukts kā Bazs, arī īpaši jauki pret pastarīti viņš neizturējās. No 1992. gada līdz 1998. gadam rudmatainais aktieris filmējās seriālā „The Adventures of Pete & Pete”.

Viņš ir absolvējis Hantera koledžu Ņujorkā un šobrīd strādā par elektriķi filmu un TV šovu uzņemšanas laukumos. Maikls aizkadrā strādājis pie tādiem seriāliem kā „Nurse Jackie” un „Elementary”.

Hilarija Volfa – Kevina vecākā māsa Megana Makalistera

Divus gadus pēc filmas „Viens pats mājās” panākumiem, Hilarija nofilmējās lentē „Big Girls Don’t Cry... They Get Even”.

1996. gadā Hilarija pārstāvēja savu valsti džudo cīņā vasaras olimpiskajās spēlēs.

Tagad viņa ir pilna laika māmiņa un blogere, kas stāsta citiem par savu divu mazo puiku blēņām un piedzīvojumiem blogā NotSoZenMom.com

Andžela Gēthalsa – Kevina otra vecākā māsa Linnija Makalistera

Andžela arī pēc filmēšanās kinolentē „Viens pats mājās” turpināja aktrises karjeru. Viņai ir arī neliela loma 1996. gadā iznākušajā filmā „Jerry Maguire”.

Kopš 2005. gada Andžela ir precējusies ar aktieri Raselu Soderu un viņiem ir kopīga meita.

Daniels Sterns – laupītājs Marvs Merčants

No 1988. gada līdz 1993. gadam viņš dzirdams kā teicējs seriālā „The Wonder Years”, savukārt no 1999. gada līdz 2000. gadam viņš ierunāja galveno lomu animācijas seriālā „Dilbert”.

Danielam un viņa sievai Lorijai Metosai ir trīs pieauguši bērni: Sofija, Marija un Henrijs.

Par paveikto labdarības jomā Daniels Sterns ar sievu 2009. gadā pat izpelnījušies godalgu no prezidenta Baraka Obamas. Laulātais pāris ir dibinājis organizāciju „Malibu Foundation for Youth and Families”.

Džo Pesci – laupītājs Harijs Laims

Džo atveidojis lomu 1992. gadā iznākušajā filmā „My Cousin Vinny” un 1995. gadā izdotajā „Casino”. 1998. gadā viņš nedaudz iepauzēja ar aktiera karjeru, lai pievērstos otram savam aicinājumam – mūzikai.

Pesci ir neliela loma 2006. gadā iznākušajā trillerī „The Good Shepherd”, ko režisējis labs viņa draugs, aktieris Roberts De Niro.

Itāliešu-amerikāņu aktieris bijis precējies un šķīries trīs reizes.

Roberts Blosoms – Kevina kaimiņš Mārlijs

Pēc ilgas kino un teātra karjeras Blosoms deviņdesmito gadu beigās devās pensijā. Dzīves nogalē viņš dzīvoja Kalifornijā un rakstīja dzeju. 2011. gadā 87 gadu vecumā Roberets Blosoms devās uz viņsauli. Viņam ir divi pieauguši bērni – Debora un Maikls.

Makolijs Kalkins – Kevins Makalisters

Jūs taču nedomājāt, ka mēs aizmirsām Kevinu, vai ne? Makolijam Kalkinam šobrīd ir 35 gadi. Kino karjera viņam nav izdevusies tik spoža kā bērnībā. Aktieris ir pievērsies glezniecībai un muzicēšanai savā grupā „The Pizza Underground”, kurā dzied par... picām.

Var teikt, ka Makolija kino karjera beidzās 14 gadu vecumā. Pēc tam viņš tikai epizodiski piedalījies dažās nelielās lomās.

Makolijam nepatīk intervijās runāt par savu privāto dzīvi. 2004. gadā viņš ir teicis: „Tas ir kas tāds – ja tu sāksi cilvēkiem par to stāstīt, viņi sāks gaidīt vēl un vēl, tāpēc es labāk savu privāto dzīvi paturu privātu.”

No 2013. gada viņš satiekas ar seriāla „All My Children” aktrisi Džordanu Leinu Praisu.

Tā spēlē Makolija Kalkina grupa „Pizza Underground”


Kasjauns.lv / Foto: Vida Press