Šeilai suņa barošanas dēļ uzsūta inspektorus; suni neatņem
Šeila Vanaga pēc Pārtikas un veterinārā dienesta darbinieku apmeklējuma dzērusi sirdszāles.
Slavenības
2015. gada 24. novembris, 05:45

Šeilai suņa barošanas dēļ uzsūta inspektorus; suni neatņem

Jauns.lv

Pēc Pārtikas un veterinārā dienesta darbinieku apmeklējuma modes māksliniece Šeila Vanaga dzērusi sirdsdrapes. Inspektori pie modes mākslinieces mājās pavadījuši vairākas stundas vēsta žurnāls „Kas Jauns”.

Modes māksliniece Šeila savu piecus mēnešus veco ģimenes mīluli Stafordšīras terjermeiteni Rāmu audzina par svaigēdāju un veģetārieti un baro ar svaigiem dārzeņiem, augļiem, olām un sēklām, lielākoties atsakoties no dzīvnieku izcelsmes produktiem.

Šāda suņa audzināšana sacēla lielu ažiotāžu un izpelnījās sabiedrības nosodījumu, ka modes māksliniece dara pāri savam mīlulim, nedodot gaļu. Šeila saņēmusi daudzu cilvēku rosinājumus un jautājumus par suņa pareizu uzturu. Pie modes mākslinieces mājās veikta arī pārbaude, kurā speciālisti centušies noskaidrot, kādos apstākļos Šeilas suns dzīvo un kāds ir viņa veselības stāvoklis.

Šeila saņem tautas nosodījumu

Modes māksliniece nebija iedomājusies, ka viņas atklāsmes par Rāmas veselīgo dzīvesveidu sacels tādu ažiotāžu. „Es jau gribēju tikai izskaidrot, bet rezultātā tās „ziepes ievārījās” lielas. Dažkārt cilvēki jau visu nelasa un negrib iedziļināties. Viņi izlasa kādu virsrakstu un izsaka spriedumus. Man patiesībā bija jāklusē un nevajadzēja runāt,” tagad prāto Rāmas saimniece. Viņa uzsver, ka saņēmusi pat svešu cilvēku nosodījumu par to, ka suns tiek barots nepareizi.

„Šis cilvēku nosodījums pat izvērtās zvanos maniem klientiem. Klienti atzvanīja, mani atbalstot, bet stāstīja, ka viņu draugi bija sašutuši. Nepazīstami cilvēki mani uzrunāja un „nāca virsū” gan uz ielas, gan veikalos. Par laimi, viņi pieklājīgā tonī jautāja, vai es uzskatu, ka daru pareizi, un vai man nevajadzētu mainīt savu pārliecību,” piedzīvoto atminas modes māksliniece.

Pārbaude Šeilas mājvietā

Šeila tagad saka: „Man klājas vareni! Ja atmetam trīs dienu šoku, mājās ierodoties komisijai, un izdzertās sirdszāles.” „Jā, pie manis viesojās Pārtikas un veterinārais dienests. Saprotu, ka cilvēki bija „iepsihājušies” un viņiem vajadzēja pieliet eļļu ugunij. Man piezvanīja Veterinārā dienesta priekšnieks un pateica, ka sūta pie manis komisiju, lai pārbaudītu, vai man ir tiesības turēt suni,” neseno notikumu atceras modes māksliniece. „Vai tā drīkst? Nu kā, ja Norvēģijā atņem bērnus, tad arī dzīvniekus var atņemt, ja tos netur pēc noteiktiem kritērijiem. Suni pat var noņemt, ja viņš uzturā lieto neatbilstīgu pārtiku,” likumus skaidro Rāmas saimniece.

Pārtikas un veterinārā dienesta pārstāvji pie modes mākslinieces mājās pavadījuši vairākas stundas. „Viņi pārbaudīja absolūti visu! Suņa spalvu, to, kādi ir nagi, kāds svars un kādi zobi... Arī to, cik bieži viņu vedu ārā. Protams, centās izdibināt, ar ko baroju, kur ir Rāmas gultas vieta, vai viņa iet suņu skolā, un tādā garā...” stāsta suņa saimniece.

Šeila atviegloti nopūšas, ka, neraugoties uz lielajiem pārdzīvojumiem, četrkājaino mīluli viņai neatņēma. „Esmu jau laikam mazliet nomierinājusies. Šis notikums mani darījis stiprāku un varbūt arī gudrāku. Ceru, ka tas kādam arī palīdzēja padomāt, kāpēc es daru tā, kā daru. Negribētos domāt, ka visi uzskata – mans lēmums par šādu dzīvesveidu sunim ir slikts.”

Kasjauns.lv / Foto: Mārtiņš Ziders