Šīs sievietes jaukais žests aizkustina miljonus visā pasaulē. FOTO
Atstāj savu veco jaku bezpajumtniekam – lai sasildās, ja salst! Akcija ieguva milzu atsaucību visā pasaulē.
Trakā pasaule
2015. gada 27. novembris, 18:50

Šīs sievietes jaukais žests aizkustina miljonus visā pasaulē. FOTO

Jauns.lv

Svinot savas meitiņas astoto dzimšanas dienu, kanādiete Tarija Atkinsa (35) kopā ar bērnu izlēma veikt žestu, kas kļuva populārs visā pasaulē. Viņas piemēram ir tūkstošiem sekotāju, taču sociālajos tīklos atbalstītāju skaits mērāms miljonos.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kanādas pilsētā Halifaksā jau iepriekšējā nedēļā iestājās pamatīgs sals. Tarija ar meitu izlēma pilsētā uz laternu stabiem uzvilkt siltās jakas, katrā no tām atstājot zīmīti „Nē, es neesmu pazaudēta. Ja tev salst, paņem mani un sasildies!”  Jaukā akcija zibenīgi kļuva populāra Halifaksā, jo katrs pilsētas iedzīvotājs uz savas ādas izjuta – patiešām ir auksti!

Akcijai sākotnēji pievienojās lielākoties bērni, savas jakas un šalles, un cimdus nesot Tarijai, lai vēlāk tās kopīgā pūlī apsietu ap stabiem. Pati 35 gadus vecā sieviete ir pārliecināta, ka šāda rīcība bērnos jau no mazotnes iemācīs labsirdību un iejūtību, īpaši pret tiem, kam dzīvē nav paveicies, proti, bezpajumtniekiem. Īsā laika posmā jakas uz stabiem parādījās ne tikai citviet Kanādā, bet Amerikas Savienotajās Valstīs un arī Eiropā – lielākoties Lielbritānijā.

Aktīviste Atkinsa gatavojas akciju turpināt arī nākamgad. Viņa plāno jaku kabatās ielikt arī kaut ko, kas bezpajumtnieku varētu iepriecināt un noderēt – vai nu ko garšīgu, vai sātīgu, vai pat arī naudu.


Kasjauns.lv/Foto: Caters