Vai ar naudiņu pavisam grūti? Leģendārais "Bītlu" mūziķis izpārdod mantas. FOTO
Leģendārās grupas „The Beatles” bundzinieks Ringo Stārs ar sievu Barbaru Bahu daudzas no savām izsolei izliktajām mantām nav pārskatījis jau gadus 20-30. Pāris nolēmis, ka kolekcionāriem tās būs noderīgākas nekā pašiem.
Slavenības
2015. gada 28. novembris, 17:43

Vai ar naudiņu pavisam grūti? Leģendārais "Bītlu" mūziķis izpārdod mantas. FOTO

Jauns.lv

Grupas „The Beatles” bundzinieks Ringo Stārs (75) nolēmis izsolē pārdot vairāk nekā 1300 savu mantu. To skaitā ir gan viņa bieži nēsāts gredzens, „bītlu” laikā spēlēts bungu komplekts un pat automašīna. Izsole notiks Losandželosā no 3.– 5. decembrim.

Mūziķa Ringo Stāra kapitāls novērtēts aptuveni 300 miljonu ASV dolāru vērtībā. Gluži par naudas grūtībām nenosauksi to, ka mūziķis un viņa sieva – aktrise un modele Barbara Baha (68) – nolēmuši pārdot daudzas no ģimenes īpašumā esošajām mantām.

Neraugoties uz to, ka ir ziema, daži šo Ringo Stāra lēmumu nodēvējuši par „lielo pavasara tīrīšanu”, jo mūziķis pārdošanai izlicis vairāk nekā 1300 mantu no savām Londonas, Beverlihilsas un Monako mājām.

Ringo izsolē piedāvā bagātīgu klāstu grupas „The Beatles” piemiņas lietu, kā arī savus apģērbus, mājas interjera lietas un pat automašīnu. Izsolē būs iespējams iegādāties arī mūzikas instrumentus, fotogrāfijas un kinofilmas „Help!” oriģinālo scenāriju.

Decembra sākumā kāds fans un kolekcionārs varēs iegādāties trīsdaļīgo bungu komplektu, ko Ringo Stārs savulaik lietojis vairāk nekā 200 grupas „The Beatles” koncertos. Izsolīta tiks arī „Rickenbacker” ģitāra, kas mūzikas mīļotājiem labāk pazīstama kā „Beatle-Backer”. Tā savulaik piederējusi Džonam Lenonam, bet viņš to vēlāk atdevis Ringo.

„Mums ir tik daudz mantu, daudzas no kurām neesam redzējuši jau 20 vai 30 gadu,” raksturo Stārs ar kundzi. Mūziķis teic, ka ideja par izsoli viņam ienākusi prātā pēc tam, kad Losandželosā esošais „The Grammy” muzejs pirms gada vai diviem ieminējies, ka Stārs varētu izveidot izstādi, kas atspoguļo viņa dzīvi un karjeru.

„Es sāku pārskatīt mantas, kas mums izkaisītas pa visu pasauli... Atklājās, ka ir tik bezgala daudz lietu,” norāda Ringo.

Līdz ar mantu un relikviju pārcilāšanu, mūziķis ar kundzi nonākuši pie vēl kāda lēmuma – pārdot dažus no saviem īpašumiem. Tā Ringo nesen šķīries no mājas Anglijas laukos un dzīvokļa Montekarlo (Monako). „Mēs padomājām ‘Ko gan iesāksim ar to visu?’” – viņš norāda. Pāris nolēmis vērsties pie izsoļu nama „Julien’s Auctions” Beverlihilsā un pārdot mantas tiem, kuriem tās interesēs vairāk nekā pašiem.

Izsolē būs nopērkamas arī pusdienu servīzes, mēbeles, gleznas, krūzītes un apakštasītes, kas savulaik bija glīti izkārtotas Stāra mājās Londonā, Beverlihilsā un Monako.

Daļu no ienākumiem mūziķis ar sievu plānojis ziedot bērnu labdarības fondam „Lotus Children Foundation”.


Kasjauns.lv / Foto: Vida Press