Bezzobaino Šeinu Makgovanu apciemojusi zobu feja. Bet kāpēc viņš nonācis ratiņkrēslā? FOTO
Mūziķis Šeins Makgovans augustā lauzis gūžu. Atlabšanas process rit lēni, viņam vēl nepieciešama ratiņkrēsla palīdzība. Grupas „U2” ballīte bija pirmais saviesīgais vakars, ko Makgovans apmeklējis pēc gūtās traumas.
Slavenības
2015. gada 3. decembris, 05:12

Bezzobaino Šeinu Makgovanu apciemojusi zobu feja. Bet kāpēc viņš nonācis ratiņkrēslā? FOTO

Jauns.lv

Par visu laiku populārākās Ziemassvētku dziesmas „Fairytale of New York” autors Šeins Makgovans (57) manīts apmeklējam grupas „U2” rīkotu ballīti Dublinā, Īrijā. Lielāko daļu vakara viņš pavadīja sēžot ratiņkrēslā, bet tas netraucēja kolorītajam mūziķim līksmot līdz pat agrai rīta stundai.

Grupas „The Pogues” līderis Šeins Makgovans ir zināms kā liels grādīgo dzērienu cienītājs. Reizēm alkohola ietekmē šis bezzobainais mūziķis intervijās spēja nošļupstēt vien dažas nesaprotamas frāzes, taču, nonākot uz skatuves, koncertu tomēr nodziedāja. Nu viņš nonācis ratiņkrēslā...

Vecajam zēnam Magovanam augustā gadījies nelāgs misēklis. Demonstrējot sarežģītu dejas kustību, viņš lauzis gūžas kaulu un steidzami nogādāts slimnīcā. Turpmākās nedēļas un mēnešus Šeins pavadījis mājās savas draudzenes Viktorijas Mērijas Klārkas aprūpēts.

Trešdienas vakarā apmeklētā „U2” ballīte bija mūziķa pirmais saviesīgais pasākums, ko viņš apmeklējis pēc gūtā savainojuma. Lai gan Šeins aizvien pārvietojas ratiņkrēslā, līksmoja viņš līdz pat agrai rīta stundai.

Atlabšanas laikā fani sociālajos tīklos sūtīja mūziķim laba vēlējumus. „Es ceru, ka tu drīz atveseļosies, veco zēn. Tagad tevi ir daudz laika, lai sakomponētu jaunas dziesmas,” uzmundrināja kāds no mūziķa talanta cienītājiem.

Fani par Makgovana veselības stāvokli bija īpaši noraizējušies aizvadītā gada jūlijā, kad mūziķis pārguruma dēļ atcēla virkni koncertu. Šogad mūziķis atkal atgriezās uz skatuves un vasarā bija gatavs paviesoties Pīta Dohertija un viņa grupas „The Libertines” koncertā. Taču kādā brīdī Dohertijs no skatuves informēja publiku, ka, aizrautīgi skatoties viņa uzstāšanos, vecais zēns Šeins uz skatuves aizmidzis...

Ārstējot mājās lauzto gūžu, Šeins Makgovans ir paveicis arī kādu varoņdarbu. Bezzobainais mūziķis ticis pie jauniem zobiem, no kuriem viens pat ir no tīra zelta! Mūziķis pat iemūžinājis ķirurģisko procedūru stundu garā dokumentālā filmā, ko viņa fani varēs ekrānos vērot šā gada decembrī.

Gadu gaitā alkohola un narkotisko vielu ietekmē Šeins zaudēja zobus vienu pēc otra, līdz 2009. gadā viņam tika izrauti beidzamie divi mutē vēl palikušie. Viņam bija zobu protēzes, taču Makgovans tās pārstāja nēsāt, jo pats apgalvoja, ka ar tām izskatoties pēc „idiņa”.  

Taču tad zobus salaboja Šeina ilglaicīgā draudzene Viktorija Mērija Klārka un galarezultāts iedvesmoja arī mūziķi. Viņš nolēma savest kārtībā arī savu muti, ieliekot pilnas zobu rindas un pat vienu zelta zobu. Smukumam. „Viktorija savus salaboja pērn un man šķita, ka viņai tie izskatās lieliski,” komentējis Makgovans. „Arī es nolēmu aiziet pie tā paša zobārsta [un tikt pie zobiem]. Pirmās dienas viss bija nedaudz pietūcis, bet tagad es jūtos labi. Es sāku pamazām pierast pie saviem zobiem.”

Šeins Makgovans un Kirstija Makola – „Fairytale Of New York”
Kasjauns.lv / Foto: Vida Press