Princim Harijam draud plikpaurība, tāpat kā tēvam un brālim. FOTO
Vērojot, kā princis Harijs Dienvidāfrikā spēlē regbiju ar vietējiem bērniem, nevarēja nepamanīt, ka britu karaļnama pārstāvja kuplie mati galvvidū kļūst aizvien retāki.
Slavenības
2015. gada 3. decembris, 17:29

Princim Harijam draud plikpaurība, tāpat kā tēvam un brālim. FOTO

Jauns.lv

Princis Harijs devies četru dienu vizītē uz Dienvidāfriku. Spēlējot regbiju kopā ar vietējiem, nevarēja nepamanīt, ka arī 31 gadus vecajam britu karaļnama pārstāvim sāk veidoties pliks galvvidus.

Diemžēl arī princi Hariju skāris plikpaurības lāsts, tāpat kā citus vīriešus britu karaliskajā ģimenē.

Pirms četriem gadiem TV ekrānos vērojot prinča Viljama un Ketrīnas Midltones kāzas, vieni jūsmoja par līgavas kleitu, bet citi jutās pārsteigti, ka princim jau tik agrā vecumā (tolaik Viljamam bija 28 gadi) sākuši atkāpties mati.

Tendenci uz plikpaurību princis Viljams un princis Harijs mantojis no vectēva —karalienes Elizabetes II vīra, Edinburgas hercoga prinča Filipa. Arī viņam jau agros gados mati galvvidū kļuva aizvien plānāki un retāki. Zinātāji gan norāda, ka tendence uz plikpaurību Vindzoru dzimtā bijusi vērojama jau senāk, un dēvē to par „Vindzoru dzimtas lāstu”. Tiesa, pēc prinča Filipa ieprecēšanās dzimtā šī problēma kļuvusi krietni aktuālāka un piemeklē vīriešus pārmērīgi agrā vecumā.

Karalienei Elizabetei II un Edinburgas hercogam, princim Filipam ir trīs dēli: prinči Čārlzs, Endrū un Edvards. Divi no viņiem mantojuši tendenci uz plikgalvību. Lai slēptu matu trūkumu galvvidū, Čārlzs veido frizūru tā, lai garākas matu šķipsnas, kas pārķemmētas no kreisās puses uz labo, pliko galvu nedaudz piesegtu, bet Elizabetes II jaunākajam dēlam princim Edvardam situācija ar matu atkāpšanos ir krietni izteiktāka. Viņam šis process sākās vēl pirms trīsdesmit gadu sliekšņa sasniegšanas.

Princim Filipam mati sāka atkāpties, kad viņš nebija sasniedzi 30 gadu vecumu. 1947. gadā, kad Filips laulājās ar nākamo karalieni Elizabeti II, viņam bija 26 gadu. Jau tolaik varēja manīt, ka mati hercogam galvvidū nav tik biezi kā jaunekļa gados.

Arī Velsas princim Čārlzam tendence uz plikpaurību sāka parādīties agri – 28 gadu vecumā.

Karalienes Elizabetes II jaunākais dēls Veseksas grāfs, princis Edvards bija tikko sasniedzi 21 gada vecumu, kad jau saskārās ar pastiprinātu matu izkrišanu. Viņš ir pirmais britu karaļnama pārstāvis, kam netīkamo „Vindzoru dzimtas lāstu” nācies piedzīvot jau tik jaunos gados. Amerikas Savienotajās Valstīs Edvards vēl nedrīkstēja dzert alkoholu, bet viņam jau bija problēmas ar plikpaurību!

Kasjauns.lv / Foto: Vida Press