Maestro domā, ka ārpus Latvijas viņš vairs nemuzicēs. VIDEO
Maestro Raimonds Pauls savu 80. dzimšanas dienu 12. janvārī svinēs Nacionālajā teātrī. Mēnesi vēlāk viņš dosies uz Maskavu, lai tur, iespējams, sniegtu savu pēdējo koncertu ārpus Latvijas. Tēvzemē gan viņš neplāno pārtraukt koncertdarbību.
Slavenības
2015. gada 4. decembris, 06:24

Maestro domā, ka ārpus Latvijas viņš vairs nemuzicēs. VIDEO

Jauns.lv

Maestro Raimonds Pauls atklājis, kā svinēs savu apaļo – 80. dzimšanas dienu. Tā tiks svinēta ar vairākiem koncertiem Nacionālajā teātrī. Savukārt februārī viņš plāno pārtraukt savas viesizrādes ārzemēs - turpmāk viņš uzstāšoties tikai Latvijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pauls intervijā LTV7 krievu redakcijai pastāstīja, ka savu jubileju atzīmēs ar vairākiem koncertiem Rīgā, Nacionālajā teātrī. Savukārt februārī viņš plāno sniegt koncertu Krievijas galvaspilsētā Maskavā un tas būšot viņa pēdējais koncerts ārzemēs. Turpmāk viņš spēlēšot tikai Latvijā. Martā Nacionālajā teātrī atkal paredzēts maestro dzimšanas dienas koncerts. Nekādu citu lielu jubilejas pasākumu nebūšot.

Sagaidot savu dzimšanas dienu, viņš arī ierakstījis jaunu disku „Veltījums”, kurš nebūšot pārdošanā, bet kuru maestro dāvinās saviem mīļajiem un mūziķiem, ar kuriem kopā uzstājies.

Jau vasaras beigās Pauls paziņojis, ka nākamā gada sākumā plāno vērienīgu savu jubilejas koncertu Maskavā: „Šobrīd ieplānots tikai viens koncerts, no pārējiem es atteicos. Gribētos savākt visus krievu estrādes „dinozaurus” – Allu Pugačovu, Laimu Vaikuli, Valēriju Ļeontjevu un citus māksliniekus, lai uzrīkotu atmiņu vakaru. Tā kā nevaram piedāvāt kaut ko no mūsdienu repertuāra, izpildīsim to, ko izpildījām kādreiz, mūsu vecās dziesmas”.

Paula jubilejas koncerti Nacionālajā teātrī ieplānoti nākamā gada janvāra vidū, arī 12. janvārī – maestro īstajā dzimšanas dienā. Uz tiem biļetes jau pārdotas, bet uz 5. martā paredzēto koncertu biļetes vēl ir nopērkamas.

„Teātra burvība ir improvizācija un dzīvais moments. Man patīk, kā teātrī cits citu visu laiku „šmauc” - stāv tavu acu priekšā un melo. Tu redzi, ka melo, bet vienalga patīk...” - tā maestro Raimonds Pauls par to, kāpēc joprojām mīl teātri un kāpēc arī savu lielo jubileju 12. janvārī vēlas pavadīt tieši Nacionālajā teātrī.

Jubilejas koncerta pirmajā daļā skanēs visu laiku labākās maestro dziesmas un „improvizēta” saruna par dzīvi un mūziku. Savukārt koncerta otrajā daļā Latvijas Radio bigbends atskaņos maestro teātrim komponētās melodijas īpašos aranžējumos, kuras izdziedās un izspēlēs dziedošie aktieri, rūpējoties par jubilejas svinību atmosfēru.

Raimonds Pauls savas 80. dzimšanas dienas gaidās (LTV7)

 

Kasjauns.lv/Foto: Foto: Aigars Hibneris, Rojs Maizītis, no izdevniecības „Rīgas viļņi" arhīva