Šipkēvics juniors šovbiznesā ievelk māsu. FOTO
Talantīgie Šipkēvici – Jānis un Tīna - 11 vakarus priecēs kamerkoncertos Kristiana Karla fon Stricka villā.
Slavenības
2015. gada 9. decembris, 05:30

Šipkēvics juniors šovbiznesā ievelk māsu. FOTO

Jauns.lv

Izdots grupas „Instrumenti” dalībnieka Jāņa Šipkēvica (33) pirmais solo mini albums „Shipsea”. Albuma prezentācijas koncertos Jānis uzstāsies kopā ar māsu Tīnu Šipkēvicu (15).

Par iespēju uzstāties kopā ar lielo brāli Tīna ir ļoti priecīga. Sarunā ar portālu Kasjauns.lv viņa atklāj, ka šī abiem ir pirmā uzstāšanās kopā lielākai skatītāju auditorijai. „Brālis man ir ļoti mīļš cilvēks. Viņš ir viens no manām favorītpersonām dzīvē. Viņš ir tāds cilvēks, ar kuru nodzīvojot kopā ļoti ilgu laiku, tāpat pilnībā neiepazīsi. Visu laiku kaut ko jaunu par viņu uzzinu. Ir tāda sajūta, ka Jānis vēl ļoti daudz tur sevī iekšā,” saka Jāņa māsa Tīna Šipkēvica.

„Interese par mūziku man ir no četru gadu vecuma, kad mani pielika pie vecmāmiņas klavierēm un atklāja, ka pēc dzirdes ar vienu pirkstu varu nospēlēt „Kur tu teci, gailīti mans?”,” tā Tīna. Tomēr bērnībā mūzikas skolā viņa nav gājusi un mūzikas instrumentus - klavieres, ģitāru, kokli, ukuleli, vijoli, mandolīnu, stabuli un blokflautu - apguvusi pašmācības ceļā. „Mūzikas ceļu sāku ar ģitāru, braucu uz folkloras nometnēm Druvienā un tur atklāju kokli un citus skatu punktus uz mūziku. Loģiski, ka to pamanīja arī brālis,” pasmaida jauniete, kuras interešu lokā ir arī gleznošana, fotografēšana un peldēšana.

Plānots, ka 11 kamermūzikas koncertu sērija vēsturiskajā Kristiana Karla fon Stricka villā Tīna kopā ar Jāni dziedās trīs dziesmas.

Par savu jauno albumu un koncertiem, kuros interpretēs sev tuvāko klaviermūziku, vokālo daudzbalsību, improvizāciju un dzeju, mūziķis Jānis Šipkēvics saka: „Ir sarunas, kuras var notikt tikai pašam ar sevi, tās nerunā skaļi. Un šādā vidē, kurā publikas ir tik, cik var ietilpt vienā lielā viesistabā, es jūtos ļoti tuvu. Varu atrast katra atnākušā acu skatienu. Tuvu cilvēkiem, tuvu pats sev.”

Koncertā skanēs dziesmas ar Federiko Garsijas Lorkas, Raiņa, Agneses Krivades un tautas vārdiem, Ludviga van Bēthovena, Filipa Glāsa klaviermūzika, kā arī paša Jāņa Šipkēvica jaundarbi.

„Shipsea” ar kompozīciju „Mežaparks”

 

Kasjauns.lv/ Foto: Mārtiņš Ziders