Resnākais vīrietis Ķīnā izrij 8 rīsu bļodas vienā ēdienreizē. FOTO
Viņa apetīte kļuva nekontrolējama 2010.gadā, kad Dengs zaudēja darbu un iekrita depresijā.
Trakā pasaule
2015. gada 15. decembris, 16:24

Resnākais vīrietis Ķīnā izrij 8 rīsu bļodas vienā ēdienreizē. FOTO

Jauns.lv

Ceturtdien, 10.decembra rītā, no savām mājām uz klīniku Džuangžū pilsētā Ķīnā tika pārvests vīrietis, kurš pēc zināmākajiem datiem ir šobrīd smagākais vīrietis visā valstī. Kā zināms, ķīnieši ģenētiski nav tendēti uz liekā svara uzkrāšanos, taču Dengam Džuilangam aptaukošanās sasniegusi kritisko punktu un apdraud viņa dzīvību.

Līdz šim par oficiāli smagāko ķīnieti tika uzskatīts Liangs Jangs, kura dzīvsvars ir 220,5 kilogrami. Tagad rekordu "pārsitis" Dengs, kura masa sasniegusi 258,5 kilogramus.

Vīrietis ir precēts divu bērnu tēvs un tagad uzsāks vairāku operāciju kursu, lai no milzīgā svara atbrīvotos, jo "esmu kļuvis par apgrūtinājumu savai ģimenei," sacīja viņš pats.  Dengs vairs nespēj stādāt, lai apgādātu ģimeni, to pēdējos gados darījusi sieva, kurai turklāt arī jāpalīdz laulātajam draugam elementārās lietās, piemēram, tualetes apmeklējumā un vannā iekāpšanā.

Kā pusaudzis viņš bijis normālas miesasbūves, un nekas neliecināja par tik traģisku tālāko mūžu. Dengs pamatīgi sāka pieņemties svarā 2010.gadā, kad zaudēja darbu, un problēmas kompensēja, nemitīgi ēdot. Līdz pat šim brīdim viņa norma bijusi 8 (!) lielas rīsu bļodas vienā ēdienreizē. Ik pa laikam viņam izdevies nedaudz novājēt, tomēr vairs tas neesot izdarāms paša spēkiem, vēsta Ķīnas mediji.


Došanās uz slimnīcu bija liels pārbaudījums kā viņam, tā palīgiem. Lai ieraustos busiņā, Dengam palīdzēja septiņi vīri. Klīnikā vīrietim plānots veikt tauku atsūkšanas un kuņģa samazināšanas operācijas.

Kasjauns.lv/Foto: Vida Press