Skumji beidzies stāsts par jaundzimušo, kura māte atteicās no ķīmijterapijas grūtniecības laikā. FOTO
Gaidot savu trešo bērnu viņa uzzināja, ka sirgst ar vēzi. Sieviete atteicās no ķīmijterapijas, lai tikai dzemdētu meitiņu. Taču bērns nodzīvoja vien 8 dienas, un pašai Heidijai nu jāturpina cīnīties par savu veselību.
Trakā pasaule
2015. gada 21. decembris, 15:36

Skumji beidzies stāsts par jaundzimušo, kura māte atteicās no ķīmijterapijas grūtniecības laikā. FOTO

Jauns.lv

„Mūsu sirdis ir salauztas divtik smagi,” par bēdīgo situāciju tieši pirmssvētku laikā teic 33 gadus vecās Heidijas Luglinas tuvinieki. Viņa ir sieviete, kurai diagnosticēja krūts vēzi, taču – Heidija bija trešajā grūtniecības mēnesī. Topošajai māmiņai tika pateikts, ka grūtniecība varētu samazināt viņas pašas izredzes izdzīvot un atveseļoties, tomēr viņa deva iespēju savam vēl nedzimušajam mazulim.

Pēc tam, kad Luglinai diagnosticēja krūts vēzi īpaši agresīvā formā, ārsti sievietei ieteica rūpīgi izvērtēt, vai tomēr nebūtu prātīgāk atteikties no bērniņa un veikt abortu. Heidija Luglina jau ir 2 bērnu māte.

Topošā māmiņa, kura ikdienā strādā policijas iecirknī Bristolē, Lielbritānijā, atteicās no ķīmijstarošanas, kas būtu visefektīvākā metode, dodot priekšroku „vieglākai” ārstēšanai, kas mazāk kaitētu gaidāmajam mazulim. Meitiņai, kā kļuva zināms laika gaitā.

Drīz noskaidrojās, ka izvēlētās zāles nedarbojas, un Heidijai būtu jālieto daudz stiprāki medikamenti. Tas rezultējās ar steidzamu ķeizargriezienu, kas notika 11.decembrī, meitenītei nākot pasaulē pavisam, pavisam sīciņai, proti, jaundzimušais mazulis nesvēra pat 1 kilogramu! Lai kā ārsti centās Elliju Luīzi Smitu glābt, astoņas dienas pēc dzemdībām – sestdien – zīdainītis nomira.

Heidija ar savu meitiņu varēja būt kopā tikai 8 dienas, bet arī par tām māte pati ir priecīga. Viņa izdarījusi visu, lai šis bērniņš vispār varētu nākt pasaulē. „Man tagad uz visiem laikiem būs trīs bērni, nevis divi,” sieviete rakstīja sociālajā tīklā „Facebook”.

Viņai pašai joprojām stāv priekšā cīņa ar krūts vēzi, kas nav uzvarēta. „Tagad ķermeņa sāpēm piepulcējušās arī dvēseles sāpes, taču es centīšos izveseļoties jūsu visu dēļ,” viņa sacīja.

Kasjauns.lv/Foto: Ekrānuzņēmumi no „Mail Online”

Tēmas