Holivudas slavas alejā atklāj Kventina Tarantino zvaigzni
Tarantino savā runā atminējās, kā bērnībā vecāki viņu veduši skatīties filmas uz slaveno kinoteātri.
Slavenības
2015. gada 22. decembris, 21:13

Holivudas slavas alejā atklāj Kventina Tarantino zvaigzni

Jauns.lv

Pirmdien Holivudas slavas alejā tika atklāta "oskarotajam" kinorežisoram Kventinam Tarantino veltīta zvaigzne.

Zvaigznes atklāšana notika tikai dažas dienas pirms Tarantino jaunākās kinolentes "The Hateful Eight" ("Pretīgais 8nieks") iznākšanas ASV kinoteātros.

Atklāšanas ceremonija notika pie "TCL Chinese Theater" kinoteātra. Tarantino savā runā atminējās, kā bērnībā vecāki viņu veduši skatīties filmas uz slaveno kinoteātri. Tur viņš redzējis vesternu "Butch Cassidy and the Sundance Kid" un savu pirmo Džeimsa Bonda kinolenti "Diamonds are Forever".

"Rinda bija visa kvartāla garumā. Mēs gaidījām rindā, un kādā brīdī es stāvēju tieši šajā vietā," sacīja Tarantino, norādot uz savu jauno zvaigzni. "Es saucu Holivudu par savām mājām vēl ilgi, pirms sāku dzīvot adresē ar šo pasta indeksu."

Tarantino nav absolvējis vidusskolu, taču norādīja, ka viņam esot vieglāk mācīties pašam. Viņš ieguvis prestižās ASV Kinoakadēmijas balvas jeb "Oskarus" par 2013.gada vesternu "Django Unchained" ("Atsvabinātais Džango") un 1995.gada kinolenti "Pulp Fiction" ("Lubene").

Taču kritiķi filmu "The Hateful Eight" uzņēmuši diezgan vienaldzīgi. Tā netika nominēta "Zelta globusa" un ASV Kinoaktieru ģildes balvām, ko uzskata par "Oskaru" priekšvēstnešiem.

LETA/Foto: AFP/LETA

Tēmas