Divi brālīši bez kājām svētkos piepilda savu sapni. FOTO
Dāvanu saņēmuši, priecīgie zēni devās ielās un no sirds uzspēlēja savu mīļāko sporta veidu, ko līdz šim nav spējuši spēlēt – futbolu.
Trakā pasaule
2015. gada 28. decembris, 13:43

Divi brālīši bez kājām svētkos piepilda savu sapni. FOTO

Jauns.lv

Daudzi no mums Ziemassvētkos grib mantas, kas nopērkamas par naudu. Šiem diviem zēniem svētkos tika daudz kas vairāk – ārsts viņiem deva iespēju piepildīt savu sapni: pašiem uzspēlēt futbolu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Leičesteršīrā (Lielbritānijā) dzīvojošie brāļi no sava tēva mantojuši retu ģenētisku sindromu, kas skar vien 125 cilvēkus uz pasaules, proti, abi brāļi piedzima bez pēdām. 11 gadus vecais Kians un viņa četrus gadus jaunākais brālītis Kolums ir varen lieli futbola cienītīji, taču paši to līdz šim nav varējuši spēlēt pilnvērtīgi.

Īsi pirms Ziemassvētkiem britu protēzists Marks Ledžers no Blačfordas klīnikas abiem brāļiem uzdāvināja iespēju iet laukā un uz nebēdu sist bumbu – viņš izgatavoja īpaši šiem zēniem pielāgotas pēdu protēzes, kuras, ievilktas sporta apavos, dod iespēju spēlēt futbolu. Ledžers pauda, ka tā dēvētā Ādama Olivera sindroms patiešām ir reta kaite, un šie divi bērni, kā arī viņu 35 gadus vecais tētis ir vienīgie šī sindroma skartie visā Anglijā.

 

Kasjauns.lv/Foto: Caters/Scanpix