Atkal nosvilināts Zviedrijas salmu āzis. Šoreiz pie vainas piedzēries pilsonis. VIDEO
Uguni izdevās apdzēst ap plkst.4. Salmu āzis bija pilnīgi iznīcināts.
Trakā pasaule
2015. gada 28. decembris, 14:42

Atkal nosvilināts Zviedrijas salmu āzis. Šoreiz pie vainas piedzēries pilsonis. VIDEO

Jauns.lv

Zviedrijas pilsētas Jēvles ikgadējais rotājums - salmu āzis - atkal ticis nodedzināts.

Salmu āzis pirmoreiz tika uzstādīts 1966.gadā. Kopš tā laika pilsētas rotājums ticis nodedzināts 34 reizes.

Policija ieradās pie degošā salmu āža neilgi pēc plkst.3, jo saņēma izsaukumu par deguma smaku no pilsētas centra. Tika apcietināts kāds ļoti piedzēries divdesmitgadnieks. "Aizdomās turamais nesa avīzes un šķiltavas, kā arī valkāja sejas masku," laikrakstam "Expressen" teica policijas pārstāvis. "Viņš bija piedzēries un smirdēja pēc benzīna."

Dedzināšana uzfilmēta video. Tajā redzams, ka līdz ar salmu āža aizdegšanos uzliesmoja arī jaunā vīrieša apģērbs.

Uguni izdevās apdzēst ap plkst.4. Salmu āzis bija pilnīgi iznīcināts.

Policija atzina, ka jaunietis svētdienas rītā vēl esot bijis pārāk iereibis, lai viņu nopratinātu. Vēl tiek meklēts viņa līdzzinātājs.

Svētdienas rītā salmu āža tvitera kontā tika publicēts atvadu ziņojums. "Piedodiet, ka šogad pametu jūs daudz par agru! Paldies par brīnišķīgo laiku, ko pavadīju kopā ar jums, draugi. Tiksimies nākamgad manā 50.dzimšanas dienas ballītē!" vēsta pēdējais tvīts.

Parasti salmu āzis tiek nodedzināts vēl pirms Ziemassvētkiem, tāpēc tviterī āzis tika sveikts ar veiksmīgi aizvadītajiem svētkiem.

No salmiem veidotais āzis bija 13 metrus augsts un septiņus metrus garš. Tā svars bija 3,6 tonnas.

Pērn salmu āzis netika nodedzināts, jo Jēvlē tika ieviesti papildu drošības pasākumi - taksometru stāvlaukums tika pārcelts āža tuvumā, kā arī apkārtnē notiekošo cauru diennakti fiksēja novērošanas kamera.

Iepriekšējos gados salmu āzi notriecis "Volvo" markas auto, kā arī tam uzbrukuši Ziemassvētku vecīši un piparkūku vīriņi ar lokiem un bultām. Reiz kāds zviedrs pārliecināja lētticīgu ciemiņu no ASV nodedzināt āzi, sakot, ka Zviedrijā tas neesot sodāmi. Amerikānim nācās izciest desmit dienu administratīvo arestu.


LETA / Foto: AFP/LETA

Tēmas