Mīļākais nogalina angļu aktrisi un bērnus, aprok dārzā un aizbēg uz Āfriku. FOTO
Pagaidām nenoskaidrotu iemelsu dēļ Ganā dzimušais vīrietis nogalinājis savu draudzeni, seriāla „EastEnders” bijuši aktrisi Sianu Bleiku un abu kopīgos dēlus. Noslepkavoto mirstīgās atliekas atrastas apraktas mājas pagalmā, bet aizdomās turētais Arturs Simpsons-Kents aizbēdzis uz Āfriku.
Slavenības
2016. gada 8. janvāris, 17:40

Mīļākais nogalina angļu aktrisi un bērnus, aprok dārzā un aizbēg uz Āfriku. FOTO

Jauns.lv

Britu seriāla „EastEnders” bijušās aktrises Sianas Bleikas ģimene ir šokā: kāpēc gan policijai bija nepieciešamas 20 dienas, lai sameklētu pazudušo sievieti un abus viņas dēlus. Noslepkavotā ģimene atrasta aprakta mājas dārzā, bet aktrises draugs afrikāņu izcelsmes vīrietis Arturs Simpsons-Kents aizbēdzis atpakaļ uz dzimto Ganu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Policija uzsāka 48 gadus vecā Artura Simpsona-Kenta meklēšanu, pēc tam, kad ģimene paziņoja par aktrises Sianas Bleikas un viņas dēlu Zaharija (8) un Amona (4) pazušanu. Bija nepieciešamas 20 dienas līdz policija atrada aktrises un viņas dēlu mirstīgās atliekas, kas bija apraktas mājas pagalmā Londonas dienvidaustrumos. Likumsargu rīcībā arī nonākusi informācija, ka aizdomās turētais mis Belikas draugs esot aizbēdzis uz Ganu Āfrikā.

Par to, ka Simpsonam-Kentam bijusi nosliece uz vardarbību apliecinājusi arī viņa bijusī sieva. Dominika Deblo (42) norāda, ka no „patīkama un klusa džentlmeņa” viņš drīz vien pārvērties depresijas māktā un greizsirdīgā vīrā, kurš mēdzis sist sievu un mazo meitiņu. Deblo arīdzan norāda, ka bijušais bēglis lietojis steroīdus un bijis viens no melno supermacistu kulta biedriem.

Deblo un Simpsons-Kents izšķīrās 2008. gadā pēc tam, kad sieva vairs neizturēja, ka viņai vardarbīgais vīrs piedevām vēl jāuztur finansiāli. Viņš atstāja sievu un meitu Aisisu (tagad 18) absolūtā trūkumā, jo Dominikas Deblo vārdā bija sataisījis 40 000 sterliņu mārciņu (53.6 tūkstoši eiro) lielus parādus.

Dominika Deblo, kura pašreiz dzīvo Francijas dienvidos, ir šokā par to, ka bijušo vīru tur aizdomās par tik nežēlīgu slepkavību. Taču vislielāko emocionālo šoku šobrīd piedzīvo meita, uzzinot, ka tēvs varētu būt vainīgs trīskāršā slepkavībā.

Deblo apgalvo, ka Simpons-Kents ir tēvs astoņiem bērniem, kurus pasaulē laidušas sešas sievietes, to skaitā mis Bleika. Lai gan bijusī sieva atklāj vīra vardarbīgās tieksmes, viņa tomēr nespēj noticēt, ka viņš spējis būt aukstasinīgs slepkava. „Vai tiešām es dzīvoju kopā ar bērnu slaktētāju?” vaicā Deblo. „Sišana, jā, taču slepkavošana, aukstasinīga slepkavošana un bērnu nogalināšana, es tam nespēju noticēt.”

„Es domāju, ka viņš šobrīd varētu būt Ganā,” turpina Dominika Deblo. „Pat esot kopā ar mani, viņš vienmēr vēlējās atgriezties Ganā. Taču es domāju, ka viņš sevi nogalinās pirms viņu atradīs. Es ceru, ka viņš tā izdarīs.”

Arturs Simpsons-Kents uz dzīvi Londonā pārcēlās kopā ar savu māti Selīnu. Viņam tobrīd bija astoņi gadi, un viņi bija bēgļi no Ganas. Selīna, kurai ir vēl septiņi bērni, Artura tēvu, angli vārdā Donalds, iepazina, kad viņš strādāja dimantu tirdzniecībā Ganā.

Deblo atklāj, ka drīz pēc kopdzīves uzsākšanas viņa atklājusi, ka Simpsons-Kents ir iesaistīts vairākos tumšos darījumos, kā arī narkotiku tirdzniecībā. Pēc grūtniecības iestāšanās 1997. gadā viņi kādu laiku dzīvoja šķirti, bet tad 1999. gadā apprecējās un kopā pārcēlās uz Franciju.

Vīrs neiecietīgi izturējies ne tikai pret sievu un meitu, bet mēdzis sist arī ģimenes četrkājainos mīluļus kaķus, kuri pat vairījušies nākt mājās. Policija izsaukta vismaz trīs reizes, kad Simpsons-Kents kļuvis vardarbīgs. „Viņš izturējās pret mani vardarbīgi, uzsāka strīdus bez iemesla,” atceras bijusī sieva. „Taču īpaši strikts viņš bija ar Aisisu. Ja viņa, piemēram, nepabeidza savu spinātu porciju, viņš meitu sita.”

Visbeidzot Deblo vīram iedevusi 500 eiro un palūgusi doties prom no viņas un meitas. 2008. gadā laulība šķirta arī oficiāli. Vēlāk viņa atklāja, ka vīrs slepus veicis aizņēmumus sievas vārdā, tādējādi atstājot viņai 40 000 sterliņu mārciņu lielu parādu. Tikai tagad Deblo no tiem visbeidzot atbrīvojusies.

Pēc šķiršanās viņi tikpat kā nav kontaktējušies, taču meita Aisisa šad tad sarunājusies ar tēvu pa tālruni un apciemojusi viņu Londonā, kur viņš strādājis par frizieri. Taču viņš bieži melojis par savu adresi, lai bijusī sieva nepieprasītu uzturlīdzekļus bērna audzināšanai.


Kasjauns.lv / Foto: Vida Press