Lūk, ko galdā cels "Zelta globusu" viesiem. FOTO
Dženifera Lorensa, Leonardo di Kaprio un vēl 1300 Holivudas elites pārstāvju pēc "Zelta globusu" balvu pasniegšanas baudīs smalkas trīs kārtu vakariņas viesnīcā "Beverly Hilton".
Slavenības
2016. gada 9. janvāris, 08:02

Lūk, ko galdā cels "Zelta globusu" viesiem. FOTO

Jauns.lv

Svētdien Losandželosā norisināsies gadskārtējā „Zelta globusu” balvu pasniegšanas ceremonija, ko apmeklēs vairāk nekā 1300 Holivudas elites pārstāvju.

Balvu ceremonijas viesi baudīs arī vakariņas viesnīcas „Beverly Hilton” plašajās telpās. Atšķirībā no citiem prestižiem balvu vakariem, „Zelta globusu” viesiem tiks galdā celtas trīs kārtu vakariņas un visa vakara gaitā būs brīvi pieejams „Moët & Chandon” šampanietis, ko ikkatrs no viesiem varēs baudīt sev vēlamajā daudzumā.

„Beverly Hilton” galvenā šefpavāra Troja Tompsona un konditora Tomasa Henzi vadībā jau no ceturtdienas viesnīcā rosās 40 šefpavāru un 110 virtuves darbinieku. Katram no viesiem tiks pasniegti izmeklēti trīs ēdieni. Šo maltīti baudīs arī tādas zvaigznes kā Dženifera Lorensa, Tīna Feja un Leonardo di Kaprio.

Viesus apkalpos 50 bārmeņi un 250 oficianti. Viņi pasniegs dzērienus, uzkodas, vakariņas un desertu vēl papildus 3000 viesiem, kas uzturēsies viesnīcas teritorijā un rīkos „afterparty” ballītes.

Šefpavārs Trojs Tompsons sniedzis nelielu ieskatu tajā, ko baudīs ceremonijas smalkie viesi. Viņš arīdzan norādījis, ka ēdienkarte tiek izstrādāta jau gadu pirms pasākuma. „Mēs sākam plānot nākamā gada maltīti jau dienu pēc „Zelta globusu” ceremonijas,” atzīst Tompsons. „Mēs sanākam kopā un izrunājam to, ko esam iemācījušies. Tad dažu nākamo mēnešu laikā izlemjam, ar ko kopā vēlamies rīkot degustācijas.”

Šā gada maltīte tiks sākta ar Kalifornijas tirgus salātiem, kuru sastāvā ir jaunie Ķīnas baltie kāposti, Japānas redīsi, baklažāni, ķiršu tomātiņi un lotosa sakne.

Pēc salātiem paredzēts pasniegt liellopu gaļas fileju un foreli ar īpaši pagatavotiem spageti, ceptiem pikantajiem kaperiem un saldajiem kartupeļiem.

Kā vienmēr, būs padomāts arī par veģetāriešiem. Šogad tiem, kas uzturā nelieto gaļu, paredzēts pasniegt sālī apceptus saldos kartupeļus krēmīgā kukurūzas mērcē ar frikasē pagatavotiem ziemas dārzeņiem.

„Mēs esam saņēmuši daudz lūgumu gatavot maltīti bez glutēna, tāpēc šogad veģetāriešu ēdienkarti izstrādājām bez tā,” norāda šefpavārs Tompsons. „Mēs vēlamies, lai visi būtu apmierināti.”

Vakariņu nobeigumā viesiem pasniegs desertu, kurā ir bez miltiem gatavota liķiera „Grand Marnier” karameļu kūka, citronu krokete ar pistāciju vidū un Kalifornijas mandeļu kūka. Desertu servēs šķīvī, kas dekorēts ar zemeņu, melleņu, kivi un mango mērci.

Konditors Tomass Henzi saldumus sācis izstrādāt jau augustā, eksperimentējot ar garšām un pasniegšanas veidu. Tam viņš veltījis vairākas nedēļas laika līdz beidzot nonācis pie gala varianta, ka viesiem galdā tiek celts deserts, kura sastāvā ir trīs dažādi kārumi. Pagatavot trīs dažādus desertus katram no 1300 viesiem nav vienkāršs uzdevums. „Vislielākais izaicinājums šo desertu pagatavošanā ir [ierobežotā] telpa,” norāda Henzi. „Mums ir ļoti ierobežota saldētava, līdz ar to es izvēlos gatavot samērā mazas porcijas.”

„Zelta globusu” ceremonija šogad norisināsies 73. reizi, savukārt šampanieša „Moët & Chandon” ražotāji šogad atzīmēs 25. gadadienu, kad šajā prestižajā pasākumā cienā smalkos viesus ar savu produkciju. Uz sarkanā paklāja paredzēts pasniegt 1500 „Moët Imperial Mini” šampanieša, bet vakariņās 2004. gada „Moët & Chandon Grand Vintage Brut” un „Moët Impérial Rosé Magnum” dzērienus. Kopumā pasākuma vietā paredzēts piegādāt 125 kastes šampanieša.

Slavenā šampanieša ražotāji izstrādājuši arī šīs ceremonijas īpašo kokteili, kam devuši nosaukumu „Moët Ruby Red”. Tās autore ir konkursā uzvarējusi maisījumu meistare Karena Grilla. Kokteiļa sastāvā iekļauts šampanietis un vodka, kā arī skābas avenes, citrusaugļu un estragona uzlējums, kas piešķir dzērienam krāsu un kopējo garšu, kas nav pārāk salda. „Es ļoti ceru redzēt kā Eimija Šūmere un Dženifera Lorensa svētdien kopīgi malko šo kokteili,” norādījusi Karena Grilla. „Tas ir mans sapnis.”


Kasjauns.lv / Foto: Vida Press